Тази лесна есенна рецепта за ябълков кекс ще накара кухнята ви да ухае невероятно!
Кекс, ароматен и свеж с елементарно приготвяне. Без глутен и без млечни продукти, без брашно и с ниски въглехидрати.
Текстурата е влажна, без да е мокра и има красива коричка.
Микс от ароматни подправки, ябълки и орехи – перфектните вкусове за един лесен ябълков кекс.
Насладете се на парче от този влажен и вкусен ябълков кекс с ниско съдържание на въглехидрати и без зърнени култури!
Тази влажна рецепта за ябълков хляб с ниско съдържание на въглехидрати има ароматна експлозия от прясна ябълка, с канела и индийско орехче. За закуска или десерт, в компания на следобедно кафе или чай. Лесен за пренасяне в кутия и общо взето мултифункционален.
За перфектна рецепта за ябълков кекс:
Ябълки
Изполвайте ябълки, които харесвате. Зрели и сладки или кисели.
Важно условие за перфектен кекс – премахнете кората от ябълките.
Ако оставите кората тя няма да омекне достатъчно и ще остави кекса със странна текстура, така че е добра идея да я премахнете.
Това отнема само няколко допълнителни минути и в крайна сметка ще ви даде много по-добър резултат.
Орехи
Сменете млените орехи в рецептата с всяка друга ядка – лешници или бадеми например.
Аромати
Използвайте щедро сухите подправки. Те са това, което правят толкова привлекателен и ароматен този кекс.
Канела, индийско орехче, кардамон, карамфил, индийско орехче, сушени портокалови или лимонови корички – вие определете вашия микс. Смесете по половин лъжичка от избраните от вас подправки, но бъдете щедри.
Канела – задължителна за всяка рецепта с ябълки!
Може да харесате още:
Кекс без брашно
Безглутенов хляб с тиква и орехи
Ябълков кекс
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Хартия за печене
- Фурна
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 3 бр. яйца
- 100 г ябълки
- 20 г кокосово масло
сухи съставки:
- 30 г смлени орехи на трохи
- 30 г кокосово брашно
- 20 г кокосово мляко на прах
- 1 ч. л. сушени лимонови корички
- 2 ч. л. канела на прах
- 1/2 ч. л. индийско орехче
- 1/2 ч. л. сушен джинджифил на прах
- 30 г пудра еритритол
- 1 щипка сол
Инструкции
- Загрейте фурната на 175°.
- Претеглете и смесете в купа сухите съставки. Елиминирайте бучици.
- Разтопете кокосовото масло, докато то стане течно. Разбийте яйцата и разтопеното кокосово масло с вилица.
- Ябълката обелете и нарежете на дребни кубчета. Обединете двете смеси и ябълката като объркате с лъжица. Разпределете "тестото" в тавичка върху хартия за печене.
- Обединете двете смеси и ябълката като объркате с лъжица. Разстелете и подравнете върху върху хартия за печене в тавичка. Печете да златисто 30 минути + още 7-8 на изключена и затворена фурна.
Бележки
Калории 228 /Въглехидрати 8г / Мазнини 18г / Протеин 8г
Възможно ли е да заменя кокосовото масло със зехтин?
Здравейте, Нина! Би могло кокосовото масло да се замести със зехтин. Друго подходящо е масло. Поздрави!