Ябълков кекс – рецепта

Тази лесна есенна рецепта за ябълков кекс ще накара кухнята ви да ухае невероятно!

Кекс, ароматен и свеж с елементарно приготвяне. Без глутен и без млечни продукти, без брашно и с ниски въглехидрати.
Текстурата е влажна, без да е мокра и има красива коричка.
Микс от ароматни подправки, ябълки и орехи – перфектните вкусове за един лесен ябълков кекс.

Насладете се на парче от този влажен и вкусен ябълков кекс с ниско съдържание на въглехидрати и без зърнени култури!

Тази влажна рецепта за ябълков хляб с ниско съдържание на въглехидрати има ароматна експлозия от прясна ябълка, с канела и индийско орехче. За закуска или десерт, в компания на следобедно кафе или чай. Лесен за пренасяне в кутия и общо взето мултифункционален.

За перфектна рецепта за ябълков кекс:

Ябълки
Изполвайте ябълки, които харесвате. Зрели и сладки или кисели.
Важно условие за перфектен кекс – премахнете кората от ябълките.
Ако оставите кората тя няма да омекне достатъчно и ще остави кекса със странна текстура, така че е добра идея да я премахнете.
Това отнема само няколко допълнителни минути и в крайна сметка ще ви даде много по-добър резултат.
Орехи
Сменете млените орехи в рецептата с всяка друга ядка – лешници или бадеми например.
Аромати
Използвайте щедро сухите подправки. Те са това, което правят толкова привлекателен и ароматен този кекс.
Канела, индийско орехче, кардамон, карамфил, индийско орехче, сушени портокалови или лимонови корички – вие определете вашия микс. Смесете по половин лъжичка от избраните от вас подправки, но бъдете щедри.
Канела – задължителна за всяка рецепта с ябълки!
Може да харесате още:
Кекс без брашно
Безглутенов хляб с тиква и орехи

5 от 2 гласове

Ябълков кекс

Лесна рецепта за ароматен ябълков кекс. Без глутен и без млечни продукти, без брашно и с ниски въглехидрати.
Порции 4
Време за подготовка 10 минути
Време за готвене 40 минути
Общо Време 50 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Хартия за печене
  • Фурна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 3 бр. яйца
  • 100 г ябълки
  • 20 г кокосово масло

сухи съставки:

  • 30 г смлени орехи на трохи
  • 30 г кокосово брашно
  • 20 г кокосово мляко на прах
  • 1 ч. л. сушени лимонови корички
  • 2 ч. л. канела на прах
  • 1/2 ч. л. индийско орехче
  • 1/2 ч. л. сушен джинджифил на прах
  • 30 г пудра еритритол
  • 1 щипка сол

Инструкции
 

  • Загрейте фурната на 175°.
  • Претеглете и смесете в купа сухите съставки. Елиминирайте бучици.
  • Разтопете кокосовото масло, докато то стане течно. Разбийте яйцата и разтопеното кокосово масло с вилица.
  • Ябълката обелете и нарежете на дребни кубчета. Обединете двете смеси и ябълката като объркате с лъжица. Разпределете "тестото" в тавичка върху хартия за печене.
  • Обединете двете смеси и ябълката като объркате с лъжица. Разстелете и подравнете върху върху хартия за печене в тавичка. Печете да златисто 30 минути + още 7-8 на изключена и затворена фурна.
Автор: No sugar
Цена: 2-3 лв
Тип ястие: десерт, закуска, снак
Хранителен режим: палео, без лактоза, без глутен, умерено нисковъглехидратен
Ключова дума: кекс, ябълки

Бележки

Използвайте свободно стойностите на рецептата в MyfitnessPal, като изпишете „Ябълков кекс No sugar“
Хранителна стойност за парче (от общо 4 броя):
Калории  228 /Въглехидрати  8г Мазнини 18г / Протеин 8г

???? Не пропускайте нови рецепти!

Присъединете се към разговора

  1. Нина каза:

    5 ستاره ها
    Възможно ли е да заменя кокосовото масло със зехтин?

    1. vesela.savova Автор каза:

      5 ستاره ها
      Здравейте, Нина! Би могло кокосовото масло да се замести със зехтин. Друго подходящо е масло. Поздрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!