Още една великолепна рецепта с говеждо месо
Говежди рулца Фахитас са много вкусни и изглеждат особено специални, изпъстрени с ярко оцветени зеленчуци, овкусени с домашна подправка Фахитас, и сготвени на тиган. Това прави лека и вкусна вечеря! Сервирайте с Мариновани зеленчуци за още повече цвят и вкус.
Притеснявате ли се да готвите говеждо?
Страхувате ли се, че то ще стане твърдо, жилаво и негодно за ядене?
Не пропускайте да му се насладите като следвате няколко прости техники за приготвяне!
Следвайте инструкциите по-долу за приготвяне на Говежди рулца Фахитас в лесни стъпки.
Подходящо и за начинаещи.
Разгледайте цялата ми колекция с разкошни рецепти за готвене на говеждо месо.
Съставки за Говежди рулца Фахитас
Само с няколко съставки можете да направите вкусно, засищащо и ароматно ястие. Това е пълноценна храна, която семейството ще хареса! Можете да намерите точните пропорции по-долу в картата с рецептата.
Говеждо месо: За рецептата използвах говежди шол от младо говедо Абърдийн Ангъс, който нарязах на тънко и изтъних допълнително с чук за месо. Голямото парче месо е лесно за нарязване и оброботка. Други подходящи кътове месо са: брискет, ланд стек, пиканя, плешка.
Зехтин: Използваме зехтин и в маринатата. Зехтинът помага да се запазят фахитас рулцата влажни и сочни.
Зеленчуци: Цветни чушки и червен лук. Съвсем достатъчно!
Домашна подправка за Фахитас: Пригответе свой собствен микс. Вижте по-долу как.
Сок от лайм: Мариноването в киселинността на цитрус помага за разхлабване влакната на месото и го прави сочно и нежно. Не пропускайте!

Говеждо месо
Шол от младо говедо порода Абърдийн Ангъс (възраст 13-19 месеца)
Вземете месо от младо говедо Абърдийн Ангъс от фермата в село Вранино с -5% отстъпка от Магазин Натурал с промо код за nosugar5 .
Фахитас – мексикански микс
Пригответе лесен и ароматен Фахитас микс. Въпреки, че можете да купите готов микс, съвсем лесно може да го направите вкъщи – почти сигурно е, че вече имате тези съставки в кухнята си.
Съществуват различни версии на мексиканския микс Фахитас, по-долу ще откриете предпочитания от мен вариант. Може да премахнете или добавите съставка по ваш вкус.
Ще са необходими следните подправки: чили на прах, смлян кимион, чесън на прах, сушен риган, пушен червен пипер, морска сол и смлян черен пипер.
Стъпки за приготвяне на Говежди рулца Фахитас
Пригответе месото: Опитайте моя трик за тънко нарязване: Доведете парчето месо до малко преди точката на замръзване и нарежете на тънко след това. Идеално е за тънки съвършени резени месо. След това допълнително може да изтъните с чук за месо парчетата.
Мариновайте: Мариновайте месото за поне 30 минути, въпреки че мариноването за до 2 часа ще даде още повече вкус. Тънко нарязаното месо поема всички вкусове на марината за кратко време.
Сотирайте зеленчуците: Нарежете на тънки ивици цветни чушки и червен лук, след това ги сотирайте в зехтин с още подправка Фахитас.
Навийте рулца Фахитас: Завийте цветните зеленчуци в маринованите парчета месо на рулца и закрепете с клечка за зъби.
Сгответе на тиган: Същия тиган, в който приготвихте зеленчуците. Гответе на силен огън по 2 минути от страна.
Още рецепти с говеждо месо, които ще харесате:
Насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️
Говежди рулца Фахитас
Оборудване
- Клечки за зъби
- котлон
- Тиган
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 800 г говеждо месо шол
- 3 бр. чушки жълта, червена, зелена
- 2 бр. лук червен
- 1 бр. лайм
- 20 мл зехтин + още за зеленчуците
Смес от подправки фахитас
- 1 ч. л. чили на прах
- 1 ч. л. смлян кимион
- 1 ч. л. чесън на прах
- 1 ч. л. пушен червен пипер
- 1 ч. л морска сол
- 1/2 ч. л. сушен риган
- 1/4 ч. л. смлян черен пипер
Инструкции
- Смесете подправките за фахитас.1 ч. л. чили на прах, 1 ч. л. смлян кимион, 1 ч. л. чесън на прах, 1 ч. л. пушен червен пипер, 1 ч. л морска сол, 1/2 ч. л. сушен риган, 1/4 ч. л. смлян черен пипер
- Подгответе марината от 3 ч.л. микс Фахитас, зехтин и сокът от лайм. Мариновайте парчетата месо 30 минути до 2 часа в хладилник.1 бр. лайм, 20 мл зехтин
- Нарежете месото на тънки парчета от около 0,5 см. Използвайте парчето месо да бъде полу-размразено за по-лесно рязане. Изтънете парчетата допълнително с чук за месо.800 г говеждо месо
- Пригответе зеленчуците като ги нарежете на ивици. Сотирайте ги на средно висока температура в тиган с 1 ч. л. фахитас и 10 мл зехтин за около 5 минути.3 бр. чушки, 2 бр. лук
- Направете рулца от маринованото месо и зеленчуците и закрепете с клечка за зъби.
- Гответе рулцата на тиган намазан с малко зехтин на висока степен за по 2 минути от страна.