Бадемова основа и летни плодове
Лесна рецепта с аромат на лято!
Изберете любими летни плодове, които да да бъдат плодовото сърце на тази масленки – сочни праскови или нектарини, къпини или малини…
Продуктите за бадемовата основа са прости : бадемово брашно, масло, жълтъци и еритритол за ниски въглехидрати.
Избора на плодовото сърце е от вас.
Масленки с бадемова основа и летни плодове
✔ бадемово брашно
✔ еритритол
яйца, масло, плодове
Вземете продуктите за рецептата с -5% отстъпка от vikinuts с промо код nosugar5
Ще харесате още:
- Масленки – основа за сандвичи
- Солен галет с безглутенова горичка и козе сирене
- Канелени рулца (веган и нисковъглехидратни)
- Домашен бейк ролс
- Мадлени
Насладете се на тази рецепта за масленки и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️
Масленки с бадемова основа и летни плодове
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Точилка
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 100 г бадемово брашно
- 20 г еритритол
- 2 бр. жълтък
- 20 г студено масло
- 200 г плодове по избор кайсии, нектарини, праскови,малини, къпини
за финал преди печене
- разтопено масло
- еритритол
Инструкции
- В купа отмерете и смесете бадемовото брашно с еритритола. Добавете студеното масло нарязано на кубчета и жълтъците.100 г бадемово брашно, 20 г еритритол, 2 бр. жълтък, 20 г студено масло
- С ръце съберете продуктите и ги омесете в меко тесто, докато бадемовите трохи се смес се поемат от маслената смес. Увийте тестото в прозрачно фолио и приберете в хладилник за 30 минути.
- Загрейте фурната на 180 градуса с обдухване.
- Извадете тестото и го разточете между два листа хартия за печене на тънък слой. Нарежете го на квадрати или правоъгълници. Оформете с ръце борд по края на всяко парче тесто. Наредете нарязаните плодове, които сте избрали, намажете с разтопено масло и поръсете с еритритол.200 г плодове по избор, разтопено масло, еритритол
- Печете плодовите масленки 20 минути в загрятата фурна.