Ленени палачинки с вкусен топящ се пълнеж!
Използвайте този метод, за да приготвите вкусни „сандвичи“ на тиган за закуска с ниско съдържание на въглехидрати. Без хляб, без брашно, без глутен!
Основата за сандвичите са ленени палачинки. Приготвени от само три съставки – яйца, вода и златно ленено семе.

Златно ленено семе за ленена палачинка
Златното ленено семе е разновидност на обикновените кафяви ленени семена. И двата вида имат почти идентичен хранителен профил. Удобно е заради това, че е по-светло на цвят и не се откроява при използване в различни рецепти.
Лененото семе е изключително богато на омега-3 мастни киселини и фибри.
То е полиненаситена мастна киселина и заради това е силно уязвимо на окисляване и гранясване.
Готовите натрошени семена бързо се окисляват. Това означава, че ако се набави готово мляно, то вече може би е с компрометирано качество.
Добра идея е да се купуват цели семена и да се мелят преди консумация.
Най-добре е смилане в малки количества кратко време преди употреба. Това може да се случи лесно в блендер или мелачка за подправки.
Пълнеж
Хубав зрял кашкавал е чудесен пълнеж на тези сандвичи. Той ще се разтопи и ще осигури меката и топяща сърцевина.
Смело може да се използва биволски (който използвам в рецептата), козе, овчи или краве кашавал.
Продукти:
Качествените продукти, които подбрах внимателно за рецептата :
✔ Биволски кашкавал
✔ Био Златно ленено семе
✔ Био яйца
✔ Масло Гхи
Вземете продуктите с -10% отстъпка от Магазин Натурал с промо код за nosugar10
Ще харесате още:
Насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐ Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️
Ленени палачинки с пълнеж
Оборудване
- Блендер/ Чопър/ кухненски робот
- Ренде от неръждаема стомана
- Тиган с незалепващо покритие
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 5 бр. яйца
- 50 г златно ленено семе
- 5 с. л. вода
- 200 г биволски кашкавал или друг по избор
- 10 г гхи за намазване на тигана или друга мазнина по избор
Инструкции
- В блендер смелете лененото семе до брашно.50 г златно ленено семе
- 1. За всеки брой палачинка разбийте 1 яйце с 10 г с лененето семе и 1 с.л. вода.2. Изпечете палачинка едностранно на тиган в леко намаслен тиган с гхи. 3. Равномерно поръсете около 40 г настърган кашкавал върху палачинката, както е в тигана.2. Прегънете на две. Запечете палачинката докато придобие леко хрупкава коричка и кашкавала се разтопи.5 бр. яйца, 50 г златно ленено семе, 5 с. л. вода, 200 г биволски кашкавал, 10 г гхи за намазване на тигана
- След като палачинките изстинат леко и кашкавалът стегне разрежете на парчета.
Страхотно за закуска , прави се бързо и лесно единична доза и е вкусно ! Благодаря за идеята !
Страхотни са, днес направих за брънч 4, бързи и доста засищащи! Мерси пак за тези прекрасни твои рецепти
Благодаря за споделеното!