Масленки, соленки, солени безглутенови бисквити или основа за нисковъглехидратни сандвичи?
Нисковъглехидратни масленки – нищо по-лесно от това!
Нисковъглехидратно тесто без глутен, без мая и без млечни продукти.
Вкусни, засищащи, универсални и за всеки вкус. Определено нещо, което може след по-малко от половин час да е в готов вид на масата ви.
Експресна домашна рецепта с много приложения. Простотата и съвършенството на вкуса се крие в малкото на брой продукти.
Да прочетете ще отнеме: 5 minutes
Към рецептатаРезултатът
Нисковъглехидратното печене е предизвикателство и изисква нестандартни методи. Въпреки разликата от теста с глутен и зърнени брашна тези нисковъглехидратни масленки са много вкусни и засищащи. Отлична замяна на готови крекери и готови солени бисквити.
Съхранение
Съхранявайте в хладилник, поради наличието на яйца в рецептата. За да не изсъхват приберете в хладилник в кутия с капак.
Замразяване
След пълно охлаждане тези Солени маслени бисквити могат успешно да се замразят. Запазете ги по този начин и осигурете закуска или леко похапване за заетите сутрини. Съхранявайте готовото изпечено тесто в плик във фризера и извадете точно толкова броя основи за сандвичи например, колкото ви трябват.
Преди консумация, просто извадете готовото изпечено тесто и оставете на стайна температура за час или от предната вечер. Размразяват се бързо.
Едно тесто за масленки – много приложения
Ще се влюбите в това безглутеново нисковъглехидратно тесто, защото то е мултифункционално.
Точно както хляба може да се използва за основа, така и нисковъглехидратното тесто може да се превърне във всякакви закуски.
Основа за сандвичи
Предварително изпечено блатче може да се използва като безглутенова основа за сандвичи. Гарнирайте с авокадо, краставици, сварени яйца и микрорастения. Отлична нисковъглехидратна закуска.
Филийки с мармалад
Намалете леко солта в рецептата и гарнирайте с бърз домашен мармалад – печен или суров. Гарнирайте готовите изпечени маслени основи с домашния мармалад. Нисковъглехидратни филийки с мармалад!
Това нисковъглехидратно тесто е мултифункционално и може да направите с него още няколко неща :
Обикновени маслени бисквити – топчета. Лесен вариант за бързо приготвяне.
Масленки с разрязване, изпечени като тънък блат.
Потопете в яйце и изпържете – пържени филийки.
Пица – оформете тестото за печене. Запечете според инструкциите в рецептата. Гарнирайте с избрани продукти и запечете още веднъж топинга до готовност.
Масленки /основа за сандвичи
Списък за пазаруване:
яйца
патешка мас
✔ кокосово брашно
✔ псилиум хуск
Пазарувайте продукти за рецептата с -5% отстъпка от vikinuts с промо код nosugar5
Съставките за нисковъглехидратни масленки
Патешка мас
Отличен избор за нисковъглехидратни печива. Стабилна, вкусна мазнина, мой фаворит в кухнята. Патешката мас се отличава с особена деликатност и чест заместител на така популярната свинска мас. В рецептата въпреки това двете са взаимозаменяеми и няма проблем да се сменят.
Кокосово брашно за нисковъглехидратно тесто
Може да изглежда леко екзотично използването на кокосово брашно при солени рецепти. Пробвайте, дори да сте предубени. Вкусът ще ви хареса.
Псилиум хуск
Точно като пшеничен глутен хускът се превръща в свързващо звено, когато влезе в контакт с мокрите съставки от рецептата. Следователно действа като лепило, свързващо изпеченото изделие, като не му позволява да се разпадне.
Добавки
Към соленките може да добавите семена – сусам, тиквени или слънчогледови семена.
Също може да добавите и твърди сирена за наситен вкус.
И най-универсалното – подправки според вкуса ви.
Може да харесате още:
Насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️
Масленки
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Хартия за печене
- Фурна
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 3 бр. яйца
- 50 г патешка мас
- 30 г кокосово брашно
- 10 г псилиум хуск
- 1 ч.л. сол
Инструкции
- Разбийте яйцата с вилица. Добавете отмерената мас и обединете сместа.
- Прибавете отмерените хуск и кокосово брашно. Объркайте като внимавате за бучици. Оставете сместа да почине и поеме влагата за 4-5 минути.
- Застелете широка тавичка с хартия за печене. С помощта на лъжица разпределете на тънък блат 0,5см. Подравнете и оформете квадратна или правоъгълна форма.
- Изпечете безглутеновата основа в загрята фурна на 175° с обдухване за 15 минути.
Бележки
Калории 198/ Въглехидрати 5 г/ Мазнини 16 г/ Протеин 6 г/ Фибри 5 г Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от Мyfitnesspal от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на приготвяне на храната. Сайтът не гарантира точността на тази информация.
Здравейте, дали биха се получили с друг вид мазнина – гхи или свинска мас? Благодаря
Здравейте! Рецептата ще се получи с отличен резултат с много видове мазнина – свинска мас, кокосово масло (с/без аромат), краве, козе, биволско масло, гхи също.