Меки слепени сладки с шоколад и аромат на Коледа
Най-хубавото време от годината. Голямото печене на вкусни ястия, празнични сладки, споделени моменти, смях и топлина.
Най-домашното време от годината.
Ароматизирайте и подсладете празниците с тези богати нисковъглехидратни празнични сладки.
Канела, кардамон, карамфил и джинджифил….любими празнични аромати в съчетание с шоколад.
Сложете на котлона Ароматни коледни отвари и се заемете с приготвяне на неустоми празнични сладки. Чаша кафе или ароматен чай, коледни песни, а защо не и греяно вино? Семейното печене на празнични сладки никога не е било толкова ароматно, вълнуващо и споделено.
Детайли
Рецептата е пригодена за 20 броя богати слепени сладки с шоколад. Общото количество на изпечените сладки е 200г, а слепени, те са с грамаж 350г. Имайте това предвид спрямо семейството или гостите, които ще подсладите и подгответе точното количество.
Хубавото е, че винаги може да увеличавате продуктите пропорционално и да направите по-голямо количество, ако е нужно.
Безглутеново тесто
В това нетипично нисковъглехидратно тесто голяма роля играят сухите подправки. И за аромата, и за текстурата. Без сухите подправки тестото няма да се получи, стандартно брашно в него няма, така, че не ги пропускайте.
Това не е типично глутеново тесто, не е еластично както обикновено тесто с брашно. Поради тази причина е доста нежно и се изисква малко повече внимание при работа с него. Разточвайте вашите сладки между два листа хартия за печене и внимателно отстранявайте изрезките.
Използвайте Домашно фъстъчено масло в шоколадовия крем.
Как се постига заскрежен ефект “пудра захар” без захар?
За нисковъглехидратна версия на снежен ефект използвайте Пудра Еритритол.
Празнични сладки
Продукти за пазаруване:
яйца
патешка мас (свинска мас)
✔ кокосово брашно
✔ псилиум хуск
✔ канела на прах , карамфил, индийско орехче,
✔ джинджифил на прах , кардамон на прах
✔ кокосово масло
✔ фъстъчено масло
✔ какао
✔ еритритол
Пазарувайте продукти за рецептата с -5% отстъпка от vikinuts с промо код nosugar5
Улеснете се
Празничният сезон е зает сезон. Улеснете се като приготвите предварително заготовки за вашите сладки.
Тестото може приготвите и съхранявате сурово в хладилник няколко дни. Може дори да се замразява.
Пригответе шоколада също предварително, може и дни преди да пристъпите към слепване. Извадете от хладилника час или два преди да слепвате сладките за да се отпусне крема и да може да се маже леко.
Празнична кутия
Създайте букет от различни сладки, шоколади и бонбони. Миксирайте ги в коледна кутия с домашни шоколади, бисквити с боровинки , шоколадови трюфели, ореховки и шоколадови бонбони.
Може да харесате също
-
Нисковъглехидратно по време на пости (онлайн рецепти)35.00лв.
-
Нисковъглехидратно меню Без лактоза (е-меню)Original price was: 12.00лв..10.00лв.Current price is: 10.00лв..
-
Нисковъглехидратно меню / Класик / Без месо / Свежо и зелено / Без лактозаOriginal price was: 52.00лв..38.00лв.Current price is: 38.00лв..
-
Нисковъглехидратни рецептиOriginal price was: 81.00лв..69.00лв.Current price is: 69.00лв..
Празнични сладки
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Точилка
- Формички за изрязване на сладки (или дъно на чаша)
- Хартия за печене
- Фурна
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
мокри продукти за сладките
- 2 бр. яйца М размер
- 40 г патешка мас (свинска мас)
сухи продукти за сладките
- 40 г кокосово брашно
- 40 г еритритол
- 7 г псилиум хуск
- 3 ч.л. канела на прах
- 2 ч.л. джинджифил на прах
- 2 ч.л. индийско орехче
- 1 ч.л. кардамон на прах
- 1 ч.л. карамфил
за шоколадовия крем
- 50 г кокосово масло
- 50 г фъстъчено масло
- 30 г какао
- 20 г еритритол
Инструкции
за шоколадовия крем
- Разтопете всички продукти на водна баня на ниска температура. Нека се смесят и обединят добре. Охладете шоколадовата смес и приберете в хладилник, за да стегне, докато приготвяте бисквитите.50 г кокосово масло, 50 г фъстъчено масло, 30 г какао, 20 г еритритол
за сладките
- Подгответе яйцата и маста. Нека придобият стайна температура.2 бр. яйца, 40 г патешка мас
- Претеглете точно и смесете всички сухи съставки за тестото на сладките. Разбъркайте добре и елиминирайте всички бучици.40 г кокосово брашно, 40 г еритритол, 7 г псилиум хуск, 3 ч.л. канела на прах, 2 ч.л. джинджифил на прах, 2 ч.л. индийско орехче, 1 ч.л. кардамон на прах, 1 ч.л. карамфил
- Разбийте с вилица и обединете яйцата и омекналата мас.
- Смесете течните и сухи съставки за сладките. Ще се получи много меко тесто. Покрийте купата с домакинско фолио и приберете в хладилник за минимум час. На този етап тестото за сладки може да съхранявате в хладилник за 5 до 6 дни, преди да пристъпите към печене.
- Разточете тестото на части между два листа хартия за печене с дебелина 0,5 см. Изрежете фигури с формички по желание.
- Печете бисквитите върху хартия за печене в загрята фурна на 160° с обдухване точно 6 минути. Непоследствено след изпичане бисквитите ще са меки и крехки. След охлаждане стягат, но остават меки.
Сглобяване
- Слепете всяка двойка сладки като помежду намазвате със щедро количество шоколадов крем.
- По желание поръсете с пудра еритритол за снежен ефект.
Бележки
Калории 56/Въглехидрати 2г/Мазнини 4г/Протеин 2г/ Фибри 2г Ползвайте свободно стойностите на рецептата в MyFitnessPal като изпишете в полето база данни „No sugar – Празнични сладки“ Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от Мyfitnesspal от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на приготвяне на храната. Сайтът не гарантира точността на тази информация.