БОГАТИ
сладки с шоколад

Меки слепени сладки с шоколад и аромат на Коледа

Най-хубавото време от годината. Голямото печене на вкусни ястия, празнични сладки, споделени моменти, смях и топлина.
Най-домашното време от годината.
Ароматизирайте и подсладете празниците с тези богати нисковъглехидратни празнични сладки.
Канела, кардамон, карамфил и джинджифил….любими празнични аромати в съчетание с шоколад.
Сложете на котлона Ароматни коледни отвари и се заемете с приготвяне на неустоми празнични сладки. Чаша кафе или ароматен чай, коледни песни, а защо не и греяно вино? Семейното печене на празнични сладки никога не е било толкова ароматно, вълнуващо и споделено.
Детайли
Рецептата е пригодена за 20 броя богати слепени сладки с шоколад. Общото количество на изпечените сладки е 200г, а слепени, те са с грамаж 350г. Имайте това предвид спрямо семейството или гостите, които ще подсладите и подгответе точното количество.
Хубавото е, че винаги може да увеличавате продуктите пропорционално и да направите по-голямо количество, ако е нужно.

Към рецептата
Безглутеново тесто

В това нетипично нисковъглехидратно тесто голяма роля играят сухите подправки. И за аромата, и за текстурата. Без сухите подправки тестото няма да се получи, стандартно брашно в него няма, така, че не ги пропускайте.
Това не е типично глутеново тесто, не е еластично както обикновено тесто с брашно. Поради тази причина е доста нежно и се изисква малко повече внимание при работа с него. Разточвайте вашите сладки между два листа хартия за печене и внимателно отстранявайте изрезките.

Използвайте Домашно фъстъчено масло в шоколадовия крем.

Как се постига заскрежен ефект “пудра захар” без захар?
За нисковъглехидратна версия на снежен ефект използвайте Пудра Еритритол.

Празнични сладки

Продукти за пазаруване:
яйца 
патешка мас (свинска мас)
кокосово брашно
псилиум хуск
канела на прах , карамфил, индийско орехче,
джинджифил на прах , кардамон на прах
 кокосово масло
фъстъчено масло
какао
еритритол
Пазарувайте продукти за рецептата с -5% отстъпка от vikinuts с промо код nosugar5

Улеснете се

Празничният сезон е зает сезон. Улеснете се като приготвите предварително заготовки за вашите сладки.
Тестото може приготвите и съхранявате сурово в хладилник няколко дни. Може дори да се замразява.
Пригответе шоколада също предварително, може и дни преди да пристъпите към слепване. Извадете от хладилника час или два преди да слепвате сладките за да се отпусне крема и да може да се маже леко.

Празнична кутия
Създайте букет от различни сладки, шоколади и бонбони. Миксирайте ги в коледна кутия с домашни шоколади, бисквити с боровинки , шоколадови трюфели, ореховки и шоколадови бонбони.

5 от 1 глас

Празнични сладки

Подсладете празниците с тези богати нисковъглехидратни празнични сладки. Канела, кардамон, карамфил и джинджифил в съчетание с шоколад.
Порции 20 слепени сладки
Време за подготовка 30 минути
Време за готвене 6 минути
охлаждане на тестото и шоколадовия крем 1 час
Общо Време 1 час 36 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Точилка
  • Формички за изрязване на сладки (или дъно на чаша)
  • Хартия за печене
  • Фурна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

мокри продукти за сладките

  • 2 бр. яйца М размер
  • 40 г патешка мас (свинска мас)

сухи продукти за сладките

  • 40 г кокосово брашно
  • 40 г еритритол
  • 7 г псилиум хуск
  • 3 ч.л. канела на прах
  • 2 ч.л. джинджифил на прах
  • 2 ч.л. индийско орехче
  • 1 ч.л. кардамон на прах
  • 1 ч.л. карамфил

за шоколадовия крем

  • 50 г кокосово масло
  • 50 г фъстъчено масло
  • 30 г какао
  • 20 г еритритол

Инструкции
 

за шоколадовия крем

  • Разтопете всички продукти на водна баня на ниска температура. Нека се смесят и обединят добре. Охладете шоколадовата смес и приберете в хладилник, за да стегне, докато приготвяте бисквитите.
    50 г кокосово масло, 50 г фъстъчено масло, 30 г какао, 20 г еритритол

за сладките

  • Подгответе яйцата и маста. Нека придобият стайна температура.
    2 бр. яйца, 40 г патешка мас
  • Претеглете точно и смесете всички сухи съставки за тестото на сладките. Разбъркайте добре и елиминирайте всички бучици.
    40 г кокосово брашно, 40 г еритритол, 7 г псилиум хуск, 3 ч.л. канела на прах, 2 ч.л. джинджифил на прах, 2 ч.л. индийско орехче, 1 ч.л. кардамон на прах, 1 ч.л. карамфил
  • Разбийте с вилица и обединете яйцата и омекналата мас.
  • Смесете течните и сухи съставки за сладките. Ще се получи много меко тесто. Покрийте купата с домакинско фолио и приберете в хладилник за минимум час. На този етап тестото за сладки може да съхранявате в хладилник за 5 до 6 дни, преди да пристъпите към печене.
  • Разточете тестото на части между два листа хартия за печене с дебелина 0,5 см. Изрежете фигури с формички по желание.
  • Печете бисквитите върху хартия за печене в загрята фурна на 160° с обдухване точно 6 минути. Непоследствено след изпичане бисквитите ще са меки и крехки. След охлаждане стягат, но остават меки.

Сглобяване

  • Слепете всяка двойка сладки като помежду намазвате със щедро количество шоколадов крем.
  • По желание поръсете с пудра еритритол за снежен ефект.
Автор: No sugar
Цена: 7-8 лв.
Тип ястие: десерт, снак
Хранителен режим: палео (сива зона), без лактоза, без брашно, без глутен, нисковъглехидратен
Ключова дума: джинджифил, празнични сладки, зимна рецепта, бисквити, канела, Коледа, сладки

Бележки

Хранителна стойност за 1  слепена сладка с шоколад :
Калории 56/Въглехидрати 2г/Мазнини 4г/Протеин 2г/ Фибри 2г
Ползвайте свободно стойностите на рецептата в MyFitnessPal като изпишете в полето база данни No sugar – Празнични сладки
Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от  Мyfitnesspal  от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на приготвяне на храната. Сайтът не гарантира точността на тази информация. 
Ако това, което правя те вълнува харесай, сподели и запази от бутоните по-долу.
Последвай ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.
No sugar

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне