Нисковъглехидратна сусамова питка без брашно
Необикновено лесна рецепта за нисковъглехидратна сусамова питка. Тук няма пшенично брашно, няма мая или квас, няма месене и втасване. Освен това печивото е без глутен и без млечни продукти.
Ако се храните нисковъглехидратно, или избягвате усилено глутена вероятно понякога ви се приисква нещо “хлебно”. В такива моменти идва на помощ тази бърза сусамова питка.
Готова за 20 минути, само с три основни продукта, без екзотични съставки.
Пробвайте още рецептите за Нисковъглехидратен чеснов хляб, Безглутенов хляб с тиква и орехи, Масленки и Протеинови хлебчета или най-добрата рецепта за Хляб.
Нужни са наистина само три продукта – яйца, сусамови семена и кокосово брашно.
Рецепта, която изисква минимални усилия и минимално време за сглобяване.
Такива лесни рецепти работят добре в онези натоварени дни, когато времето е малко и очакванията са големи.

Претеглете съставките си
Това завинаги ще бъде основна препоръка за всякакъв вид печене без глутен .
Ще гарантира постоянни резултати отново и отново.
Печенето без глутен е изключително придирчиво, а измерването в чаши е всичко друго, но не и точно.
Антистрес терапия
Ако решите да развихрите въображението си и да рисувате с билки и зеленчуци, тази основа е идеалната за случая.
Това премахва стреса и е същото като оцветяване или рисуване.
“Рисувайте” с билки, поправки, семена и зеленчуци, за да разкрасите вашата сусамова питка. Всеки път може да създавате различен шедьовър с едне и съща основа.
Развихрете въображението си. Четките да бъдат вашите пръсти, а боите- чушки, магданоз, черита и маслини.
С какво се съчетава нисковъглехидратна сусамова питка?
Имате много възможности, с които да комбинирате изпечената питка без глутен, също както бихте използвали хляб.
Намежете просто с масло, маслинова паста или
вегетариански пастет от слънчогледови семки,
фъстъчено масло,
хумус,
домашен пастет от пилешки дробчета
вегетарианско крема сирене
Можете просто да поръсите само със сол или опитайте някои гарнитури, с които да сервирате:
Нарязани чери домати + моцарела + босилек
Печен чесън + домати
Прошуто + моцарела
Карамелизиран лук + гъби
Сусамова питка
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Блендер / Кухненски робот
- Хартия за печене
- Фурна
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 6 бр. яйца
- 100 г сусамови семена
- 25 г кокосово брашно
- 1/2 ч. л. хималайска сол
декорация
- зеленчуци и билки
Инструкции
- Загрейте фурна на 175° с обдухване.
- Смелете сусамовите семена в блендер за сухо смилане до грубо брашно.100 г сусамови семена
- Разбийте яйцата, солта и смлeните сусамовите семена с вилица. Добавете отмереното кокосовото брашно. Сместа ще се сгъсти и ще набъбне.100 г сусамови семена, 25 г кокосово брашно, 1/2 ч. л. хималайска сол, 6 бр. яйца
- Изсипете и подравнете готовата смес с дебелина около 1 см върху хартия за печене. Направете декорация по желание с билки и зеленчуци.
- Печете 20 минути в загрята фурна.
wonderful/ prekrasno-tze probwam skoro 🙂
Какъв размер е тавичката за печене? 400г е верятно цялата питка, но колко парчета/порции са в нея? Благодаря!
Здравейте! От посочените продукти се получава 400 г готово печиво. Не мога да кажа за порции, но може да се ориентирате от стойностите. Бих казала 4 парчета.
Около 25/15 см в тавичка, изпича се на тънко сместа, като филийки.
За 100 грама: Калории 269/ Фибри 5г/ Въглехидрати 9г/ Мазнини 20г/ Протеин 15г
Поздрави!