БЕЗ

глутен

Нисковъглехидратна сусамова питка без брашно

Необикновено лесна рецепта за нисковъглехидратна сусамова питка. Тук няма пшенично брашно, няма мая или квас, няма месене и втасване. Освен това печивото е без глутен и без млечни продукти.
Ако се храните нисковъглехидратно, или избягвате усилено глутена вероятно понякога ви се приисква нещо “хлебно”. В такива моменти идва на помощ тази бърза сусамова питка.
Готова за 20 минути, само с три основни продукта, без екзотични съставки.  
Пробвайте още рецептите за Нисковъглехидратен чеснов хляб, Безглутенов хляб с тиква и орехи, Масленки и Протеинови хлебчета.
Нужни са наистина само три продукта – яйца, сусамови семена и кокосово брашно.
Рецепта, която изисква минимални усилия и минимално време за сглобяване. 
Такива лесни рецепти работят добре в онези натоварени дни, когато времето е малко и очакванията са големи.

Към рецептата

Претеглете съставките си

Това завинаги ще бъде основна препоръка за всякакъв вид печене без глутен . 
Ще гарантира постоянни резултати отново и отново. 
Печенето без глутен е изключително придирчиво, а измерването в чаши е всичко друго, но не и точно. 

Антистрес терапия

Ако решите да развихрите въображението си и да рисувате с билки и зеленчуци, тази основа е идеалната за случая.
Това премахва стреса и е същото като оцветяване или рисуване.
“Рисувайте” с билки, поправки, семена и зеленчуци, за да разкрасите вашата сусамова питка. Всеки път може да създавате различен шедьовър с едне и съща основа.
Развихрете въображението си. Четките да бъдат вашите пръсти, а боите- чушки, магданоз, черита и маслини.

С какво се съчетава нисковъглехидратна сусамова питка?
Имате много възможности, с които да комбинирате изпечената питка без глутен, също както бихте използвали хляб.
Намежете просто с масло, маслинова паста или
вегетариански пастет от слънчогледови семки,
фъстъчено масло,
хумус,
домашен пастет от пилешки дробчета
вегетарианско крема сирене
Можете просто да поръсите само със сол или опитайте някои гарнитури, с които да сервирате:
Нарязани чери домати + моцарела + босилек
Печен чесън + домати
Прошуто + моцарела
Карамелизиран лук + гъби

5 от 1 глас

Сусамова питка

Нисковъглехидратна сусамова питка без пшенично брашно, без мая или квас, без месене и втасване. Печиво без глутен и без млечни продукти.
Порции 400 г
Време за подготовка 10 мин
Време за готвене 15 мин
Общо Време 25 мин

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Блендер / Кухненски робот
  • Хартия за печене
  • Фурна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 6 бр. яйца
  • 100 г сусамови семена
  • 25 г кокосово брашно
  • 1/2 ч. л. хималайска сол

декорация

  • зеленчуци и билки

Инструкции
 

  • Загрейте фурна на 175° с обдухване.
  • Смелете сусамовите семена в блендер за сухо смилане до грубо брашно.
    100 г сусамови семена
  • Разбийте яйцата, солта и смлeните сусамовите семена с вилица. Добавете отмереното кокосовото брашно. Сместа ще се сгъсти и ще набъбне.
    100 г сусамови семена, 25 г кокосово брашно, 1/2 ч. л. хималайска сол, 6 бр. яйца
  • Изсипете и подравнете готовата смес с дебелина около 1 см върху хартия за печене. Направете декорация по желание с билки и зеленчуци.
  • Печете 20 минути в загрята фурна.
Автор: No sugar
Цена: 2,50 лв.
Тип ястие: хляб
Хранителен режим: без брашно, без глутен, без лактоза, без ядки, нисковъглехидратен, палео
Ключова дума: нисковъглехидратен хляб, питка, фокача

Присъединете се към разговора

  1. Jana каза:

    5 ستاره ها
    wonderful/ prekrasno-tze probwam skoro 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Оцени рецептата




Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!