МАГИЧЕСКА

смес за печене

Магическа смес за печене без брашно и с голям потенциал за експериментиране.

Изпечете от нея мъфини без брашно, фъстъчени мадлени, кекс или пък сладък хляб. Ще се изненадате колко вкусна и мултифункциална е тази смес.
Ако сте влюбени в безглутеновите мадлени пробвайте и моята рецепта за сочни лимонови Мадлени, без глутен и без млечни продукти.

Към рецептата
фъстъчени мадлени без глутен
Фъстъчени мадлени без брашно

Продуктите за безглутенови мадлени

Фъстъчено масло
Направете рецептата за фъстъчени мадлени с домашно фъстъчено масло. Неповторим вкус и аромат. Прегледайте инструкциите за приготвяне в домашни условия – Домашно фъстъчено масло.
Еритритол
За изключителен резултат използвайте Пудра Еритритол. Кристалната версия не е добра опция и може да има хрускащ ефект в готовото печиво. Освен това Пудра Еритритол наподобява истинска пудра захар и може да посипете изпечените мадлени за снежен ефект.
Псилиум хуск
Използването в рецептата е задължително. Хуска ще бъде свързващото звено в съставките. Безглутеновите печива изискват “спойка”, чиято роля играе самия глутен в класическите печива с брашно. Хускът ще замести глутена.

Фъстъчени мъфини без брашно

Мъфини без брашно

Освен мадлени може да изпечете фъстъчени мъфини без брашно. Използвайте картата с рецептата по-долу, като от дадената рецепта изпълнете 4 броя стандартни форми за мъфини. Спазвайте инструкциите за печене, но печете мъфините точно 15 минути.
Формулата:
1 бр. яйце + 50 г фъстъчено масло + 2 г псилиум хуск + 2 г бакпулвер + 10 г пудра еритритол = 1 бр. мъфин
Ако харесвате рецептата, може да харесате и тези:

Фъстъчени Мадлени без брашно

Магическа смес за печене без брашно и с голям потенциал за експериментиране. Изпечете от нея мъфини без брашно, мадлени без брашно, кекс или пък сладък хляб. Ще се изненадате колко вкусна и мултифункциална е тази смес.
Порции 400 г
Време за подготовка 5 мин
10 мин
Общо Време 15 мин

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Стандартно за всяка кухня
  • Форма за мадлени (силиконова или друга)

Продукти 

  • 4 бр. яйца
  • 200 г фъстъчено масло
  • 8 г псилиум хуск
  • 8 г бакпулвер
  • 40 г пудра еритритол
  • 1 щипка сол

декорация

  • пудра еритритол за поръсване
  • разтопен шоколад за потапяне

Инструкции
 

  • Загрейте фурната на 200 градуса с обдухване.
  • Разбийте в купа яйцата и фъстъченото масло енергично с телена бъркалка.
    4 бр. яйца, 200 г фъстъчено масло
  • Смесете сухите съставки.
    8 г псилиум хуск, 40 г пудра еритритол, 1 щипка сол, 8 г бакпулвер
  • Към яйчната смес добавете сухите съставки. Объркайте добре. Сместа ще се сгъсти. Елиминирайте бучуци.
    Фъстъчени мадлени без брашно
  • Разпределете сместа в силиконова форма за печене на мадлени – 28-30 броя за продуктите от рецептата. Не пълнете до ръба, защото при печене се надигат много.
  • Намалете градусите на фурната на 180 и печете мадлените точно 10 минути.
  • Поръсете през цедка с пудра еритритол докато са още топли. По желание потопете в черен шоколад.
    Фъстъчени мадлени без глутен
Автор: No sugar
Цена: 4-5,00лв.
Тип ястие: десерт, закуска, снак
Хранителен режим: без брашно, без глутен, без лактоза, нисковъглехидратен
Ключова дума: мадлени, мъфин, фъстъчено масло

Бележки

От посочените продукти се получават 400г готови изпечени Фъстъчени Мадлени без глутен.
Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar – Фъстъчени Мадлени без брашно или кликнете на линка.
Хранителна стойност за 100г Фъстъчени Мадлени без глутен:
Калории 369/Въглехидрати 12 г/Мазнини 30 г/Протеин 18 г/Фибри 6 г
Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от  Мyfitnesspal  от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на приготвяне на храната. Сайтът не гарантира точността на тази информация. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Оцени рецептата




Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!