Магическа смес за печене без брашно и с голям потенциал за експериментиране.
Изпечете от нея мъфини без брашно, фъстъчени мадлени, кекс или пък сладък хляб. Ще се изненадате колко вкусна и мултифункциална е тази смес.
Ако сте влюбени в безглутеновите мадлени пробвайте и моята рецепта за сочни лимонови Мадлени, без глутен и без млечни продукти.

Продуктите за безглутенови мадлени
Фъстъчено масло
Направете рецептата за фъстъчени мадлени с домашно фъстъчено масло. Неповторим вкус и аромат. Прегледайте инструкциите за приготвяне в домашни условия – Домашно фъстъчено масло.
Еритритол
За изключителен резултат използвайте Пудра Еритритол. Кристалната версия не е добра опция и може да има хрускащ ефект в готовото печиво. Освен това Пудра Еритритол наподобява истинска пудра захар и може да посипете изпечените мадлени за снежен ефект.
Псилиум хуск
Използването в рецептата е задължително. Хуска ще бъде свързващото звено в съставките. Безглутеновите печива изискват “спойка”, чиято роля играе самия глутен в класическите печива с брашно. Хускът ще замести глутена.
Фъстъчени мадлени без брашно
Продукти за пазаруване:
яйца
✔ фъстъчено масло (тахан)
✔ псилиум хуск
✔ еритритол
Пазарувайте продукти за рецептата с -5% отстъпка от vikinuts с промо код nosugar5

Мъфини без брашно
Освен мадлени може да изпечете фъстъчени мъфини без брашно. Използвайте картата с рецептата по-долу, като от дадената рецепта изпълнете 4 броя стандартни форми за мъфини. Спазвайте инструкциите за печене, но печете мъфините точно 15 минути.
Формулата:
1 бр. яйце + 50 г фъстъчено масло + 2 г псилиум хуск + 2 г бакпулвер + 10 г пудра еритритол = 1 бр. мъфин
Ако харесвате рецептата, може да харесате и тези:
Фъстъчени Мадлени без брашно
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Стандартно за всяка кухня
- Форма за мадлени (силиконова или друга)
Продукти
- 4 бр. яйца
- 200 г фъстъчено масло
- 8 г псилиум хуск
- 8 г бакпулвер
- 40 г пудра еритритол
- 1 щипка сол
декорация
- пудра еритритол за поръсване
- разтопен шоколад за потапяне
Инструкции
- Загрейте фурната на 200 градуса с обдухване.
- Разбийте в купа яйцата и фъстъченото масло енергично с телена бъркалка.4 бр. яйца, 200 г фъстъчено масло
- Смесете сухите съставки.8 г псилиум хуск, 40 г пудра еритритол, 1 щипка сол, 8 г бакпулвер
- Към яйчната смес добавете сухите съставки. Объркайте добре. Сместа ще се сгъсти. Елиминирайте бучуци.
- Разпределете сместа в силиконова форма за печене на мадлени – 28-30 броя за продуктите от рецептата. Не пълнете до ръба, защото при печене се надигат много.
- Намалете градусите на фурната на 180 и печете мадлените точно 10 минути.
- Поръсете през цедка с пудра еритритол докато са още топли. По желание потопете в черен шоколад.
Бележки
Калории 369/Въглехидрати 12 г/Мазнини 30 г/Протеин 18 г/Фибри 6 г Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от Мyfitnesspal от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на приготвяне на храната. Сайтът не гарантира точността на тази информация.