Най-добрата маслена и влажна сърцевина!
Всичко, от което се нуждаете, за да направите този маслен обърнат сладкиш с дюли без глутен са няколко прости съставки, разделени в лесни стъпки.
За закуска, за компания на кафето, следобедна закуска, лесен за пренасяне в кутия.
Това е абсолютно семпла рецепта за нисковъглехидратно печене. Просто смесете и изпечете. Ще се изненадате и много хора няма да познаят, че това не е тесто с класическо брашно и рафинирана захар.
Това е най-простия сладкиш за печене в блога. Макар да може да се съревновава с някои като Кекс без брашно като брой съставки и леснота, този обърнат сладкиш е сред първите по бързо и лисно приготвяне. Другата по-лесна рецепта от тази е Печени дюли.
Основни съставки за безглутенов обърнат сладкиш с дюли
Вижте възможности за замяна:
Дюли
Запазете безглутеновата смес от рецептата, но експериментирайте с плодовете. Изпечете обърнат сладкиш с различни плодове. Есента е богата на дюли, круши и ябълки. Но ако е лято – експериментирайте със сочни праскови, сливи или нектарини.
Яйца
Яйцата са важна съставка от рецептата и не може да се заменят.
Масло
Рецептата е разкошна с кафяво масло, продуктите се допълват идеално и подчертават вкусовете си. Но може да се приготви просто с разтопено масло – краве, биволско, козе или гхи. Всичко е подходящо за този обърнат сладкиш.
Може ли да се направи обърнат сладкиш без млечни продукти?
Да! Заменете количеството масло в рецептата с кокосово масло.
Кокосово и бадемово брашно
И двете работят в синергия. Използвайте електронна кухненска везна за да отмерите точно брашната. На същия принцип може да използвате млени бадеми, вместо готово брашно.
Подсладител
Използвам кристален еритритол в тази рецепта за ниски въглехидрати. Ако не целите това, може да заместите с например кокосова захар.
Подправки
Не използвам подправки за тази рецепта за да задържа вкуса изчистен и да надделее ароматната дюля. Но наистина много и подхождат топли подправки като карамфил, кардамон, канела и мляно индийско орехче.
Обърнат сладкиш с дюли
Списък за пазаруване:
✔ дюли
✔ яйца
✔ масло
✔ кокосово брашно
✔ пълномаслено бадемово брашно
✔ еритритол
Пазарувайте продукти за рецептата с -5% отстъпка от vikinuts с промо код nosugar5
Моля, насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар! Благодаря ❤️
Обърнат сладкиш с дюли (нисковъглехидратен и без глутен)
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 200 г дюли
- 6 бр. яйца
- 20 г еритритол + още за поръсване
- 80 г масло
сухи продукти
- 20 г кокосово брашно
- 40 г пълномаслено бадемово брашно или млени бадеми
- 50 г еритритол
- 1 ч. л. бакпулвер
- 1 щипка сол
Инструкции
- Загрейте фурната на 180° С с обдухване. Ако вашата фурна няма тази функция увеличете температурата с 15°. Стопете маслото докато стене течно.80 г масло
- Намажете керамичен съд за печене с масло. Нарежете плодовете /дюли в случая на тънки полумесеци. Наредете ги плътно на дъното на съда. Това ще бъде лицето на сладкиша след като се обърне. Полейте плодовете щедро с лъжица от разтопеното масло и поръсете с лъжица кристален еритритол.Печете дюлите за 15 минути в загрятата фурна и те ще добият златен цвят.20 г еритритол, 200 г дюли
- Смесете сухите съставки.20 г кокосово брашно, 40 г пълномаслено бадемово брашно, 1 ч. л. бакпулвер, 1 щипка сол, 50 г еритритол
- В купа разбийте (на ръка) яйцата и останалото топено маслото. Прибавете сухите съставки и обединете с бъркане сухата смес с яйчената.6 бр. яйца, 80 г масло
- Когато дюлите са готови ги извадете от фурната. Залейте с готовата кексова смес и върнете за печене за още 15 минути.
- Обърнете сладкиша с дъното нагоре. По желание поръсете с още еритритол за снежен завършек.
Страхотен!Мек и сочен сладкиш ..въобще не можеш да разбереш, че не е с бяло брашно и захар.Благодаря за хубавата рецепта ????
Благодаря, че опитахте! Ще Ви хареса още с круши или ябълки.
Разкошен! Ароматът на печени дюли с кафяво масло е пристрастяващ. Наистина не са необходими други подправки.
Евтина, лесна и бърза рецепта за топъл уют в късните есенни вечери.
Нямам търпение да го пробвам с праскови и сини сливи.
Благодаря за разкошния коментар към рецептата! Също пробвайте с круши и ябълки 🙂
Сладкишът е много приятен, но следващият път ще сложа 1 яйце по-малко и повече дюли. Леко яйчен ми е на вкус.
Здравейте, мога ли да използвам кокосова захар, вместо еритритол и изцяло бадемово брашно? Благодаря.
Здравейте! Като подсладител може да използвате каквото предпочитате, включително кокосова захар, като регулирате сладостта според Вашите предпочитания.
Не препоръчвам заместването на кокосово брашно изцяло с бадемово, защото няма да получите нужната консистенция на печиво. Няма да се получи с такава замяна. Поздрави!
Здравейте, Весела. Диаметърът на тавичката тук 20см ли е ?
Привет!
18 см
Направих десерта и стана изключително вкусен. По-вкусен десерт не бях правила. Изпълних всичко описано в рецептата. Благодаря за предоставената рецепта.
Правила съм го със сини сливи, ябълки, дюли и дори със зрели джанки 🙂 Винаги много вкусен, сочен и мек. Благодаря 🙂