Баница без брашно и кори?!
Това е от тези рецепти, за които си казваш “Как е възможно да не съм пробвал до сега?”.
Модерна и вълшебна рецепта за бъркана нисковъглехидратна баница без кори и без брашно, опция без лактоза.
Както сте видели вече в рецептата за тиквени палачинки желатинът е героя в тези рецепти. Абсолютно задължителни за пробване са и двете вълшебни рецепти в буквален и преносен смисъл!
Желатинова нисковъглехидратна “баница”
А тази смес е великолепна! Бързо бъркана, в блендер 🙂
Баница без кори и без брашно. В нея няма глутен и ядки дори.
Бърза “баничка” с ултра ниски въглехидрати и на практика само три съставки. Желатина прави магията и превръща консистенция в печиво. Пробвайте за бърза закуска, когато нямате време или се чувствате експериментатори в кухнята. Подходяща и за карниворско хранене.
Това е основна рецепта за желатинова “баница”.
Вижте как да я направите и без лактоза.
Без лактоза
Ако имате непоносимост към лактоза много лесно ще превърнете тази рецепта за несиковъглехидратна баница в безлактозна.
Как?
Просто пропускате сиренето, но добавяте сол.
Обещавам, че е също толкова вкусно.
Продукти за Бъркана нисковъглехидратна баница:
✔ био яйца
✔ козе сирене
✔ желатин
Вземете продуктите с -10% отстъпка от Магазин Натурал с промо код за nosugar10
Още рецепти с яйца:
Още рецепти с желатин:
Моля, насладете се на тази рецепта и за Нисковъглехидратна баница разкажете на приятелите си за нея! Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар! Благодаря ❤️
Нисковъглехидратна бъркана баница
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Блендер / Кухненски робот
- Съд за печене 1 порция Ø10-12 см
- Фурна
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 3 бр. яйца
- 10 г желатин
- 50 г саламурено сирене
опция без лактоза
- 1/2 ч. л. хималайска сол
Инструкции
- Загрейте фурната с обдухване на 180°С.
- Блендирайте яйцата със желатина до гладка смес.
- Добавете натрошеното сирене и объркайте в сместа. Излейте сместа в силиконова форма за печене/форми за мъфини или в малък съд за печене покрит с хартия за печене. Ако използвате индивидуални форми за мъфини печете баницата по-кратко от определеното време.
- Печете "баницата" 20 минути в горещата фурна. Да ви е сладко!
Нещо не се получи при мен. Явно желатина не е какъвто трябва.
Аз използвах извара вместо сирене.Стана разкошна. Благодаря Ви
Здравейте, дали е възможно да ползвам гума ксантан вместо желатина?
Здравейте! Това е интересен въпрос, на който не мога да дам точен отговор.
Не съм сигурна в резултата, но ми звучи логично да се пробва 🙂
Не изключвам задоволителен резултат.
Много е вкусна!
Редовно си я правя 🔝🔥