Семпло печено месо за сандвичи и студено поднасяне. Защо?
Защото е вкусно.
Защото със семпло печено месо може да сглобите бърза и вкусна вечеря или обяд, а най-вече е подходящо за тънко разрязване и поднасяне със сандвичи.
Защото може да го приготвите във фурна, докато печете друго ястие и така да пестите време и усилия, както и да планирате менюто за седмицата.
Защото замества колбасите от магазина, които са преобладаващо с лош състав.
Защото тук използваме вкуса на месото и това е достатъчно.

Детайлите за печено месо
Това е просто, наистина просто. Има само няколко дребни подробности, които са важни.
Месото
Свинско печено месо
Изберете свинска плешка или бут. Изберете парче, което ви харесва – около 0,700г до 1 кг. Това е отличният размер за печене на цяло парче месо. Предпочитам винаги плешка пред бут, защото има повече мазнини. Месо от бут е една идея по-сухо.
НЕ отстранявайте мазнината преди печене.
Пилешко печено месо
Със същия успех изпечете и пилешко месо. Изберете пилешки пържоли от бут без кост. Тази част от пилето ще бъде сочна и няма да е суха. В един пакет може да изпечете няколко пилешки пържоли (2 до 3). Пилешкото месо е крехко и ще се сготви отлично.
Пуешко печено месо
Обикновено пуешки бут без кост е с тегло около 500-700г, което е отлично количество за изпичане.
След охлаждане печеното по този начин месо от птици се превръща в досущ филе за сандвичи. Разрязва се на идеални тънки филийки и се държи в хомогенност без да се разпада.
Сол и пипер
Солта и пипера са достатъчни подправки за печено месо. Защото само по себе си месото е вкусно. Изпечено в собствен сос на практика солта му е достатъчна. То остава крехко точно толкова, колкото трябва да бъде. Естествените мазнини в месото помагат то да не стане сухо. Разбира се, винаги може да добавите подправки, които обичате. Но натюр е наистина чудесно.

Пазарувайте качествено месо от свободно гледани птици
✔ пилешко месо
Вземете с -5% отстъпка от Soulnitsa с промо код nosugar5

Опаковане за печене печено месо
Важна част е опаковането преди печене. Всяко цяло парче месо, което искате да изпечете опаковайте индивидуално след като овкусите. Завийте грижливо първо в хартия за печене, като внимавате да няма пролуки, през които течността от печенето да изтече. След това пакета с хартия опаковайте плътно в алуминиево фолио. Следете алуминиевото фолио да няма допир с месото. Стегнете хубаво пакета.
Планиране
По този начин може да печете няколко парчета месо, които да разпределите в меню за цялата седмица – за сандвичи или като основен елемент към вечеря или обяд. Освен това може да печете парчетата месо във фурна, докато приготвяте и друго ястие, като по този начин пестите време и електроенергия.
Съхранение на печено месо
След изпичане охладете месото до стайна температура. НЕ разопаковайте. Приберете пакетите месо в хладилник, както са опаковани. Охладете за 10 часа. Това ще стегне месото и ще желира течността от печенето. След това рязането на перфектни тънки едносортни филийки ще е възможно. Съхранявайте месото опаковано и в хладилник и консумирайте в рамките на 5 до 6 дни.
Още рецепти, които ще харесате:
Желиран терин в костен бульон
Домашен пастет от пилешки дробчета
Сушено телешко месо във фурна
Морски дарове с телешко на тиган (surf & turf)
⭐⭐⭐⭐⭐
Ако приготвите Печено месо за студено поднасяне и сандвичи, не забравяйте да оставите коментар и да оцените рецептата по-долу, като споделите как се е получило.
Печено месо за студено поднасяне и сандвичи
Оборудване
- Хартия за печене
- Алуминиево фолио
- Фурна
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 1 кг месо * (свинско, пилешко, пуешко) *виж подробно горе
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. млян черен пипер
- 1 ч.л. пушен червен пипер по желание
Инструкции
- Измийте и подсушете парчето месо. Не премахвайте мазнината.1 кг месо * (свинско, пилешко, пуешко)
- Овкусете със сол и пипер на вкус, пушен пипер по желание.1 ч.л. сол, 1/2 ч.л. млян черен пипер, 1 ч.л. пушен червен пипер
- Завийте месото плътно в хартия за печене, като внимавате да няма пролуки. Завийте пакета повторно този път в алуминиево фолио като стегнете добре.
- Печете 50 минути във фурна с обдухване на 180°.
- Печете още 1 час във фурна с обдухване на 150° (ако месото е пилешко може да пропуснете тази стъпка).
- Изключете фурната и оставете месото вътре, докато фурната изстива.
- Охладете до стайна температура.
- Преместете в хладилник пакета месо без да отвивате и отваряте. Охладете добре за 10 часа.
- Месото е готово след охлаждане за разрязване на тънки слайсове и сервиране. Съхранявайте в хладилник грижовно обвито в хартия за печене и фолио, за да се запази свежо и сочно.
Здравейте! Ако фурната бе без вентилатор като моята, на какви градуси да го пека? Поздрави!
Здравейте! Ако фурната няма функция вентилатор, увеличете температурата на печене с 15 градуса. Това е стандарт за разликата в печене с или без вентилатор. Поздрави!
Много благодаря!
Благодаря за рецептата! Получи се чудесно! Чудя се дали си струва да се пробва с телешко/говеждо.
Радвам се, че се харесва тази вкусна универсална рецепта за месо! Бих препоръчала пилешко вместо телешко, ще остане сравнително сухо и няма да може да се реже по този начин. Пилешкото се получава превъзходно по този начин на приготвяне – досущ пилешка сочна шунка. Заслужава си пробването.
С какъв вид свинско месо е най-удачно да се направи рецептата?
„Изберете свинска плешка или бут. Изберете парче, което ви харесва – около 0,700г до 1 кг. Това е отличният размер за печене на цяло парче месо. Предпочитам винаги плешка пред бут, защото има повече мазнини. Месо от бут е една идея по-сухо.
НЕ отстранявайте мазнината преди печене.“
Не знам защо се забавих толкова с приготвянето на тази рецепта.Получи се феноменално,да не говорим,че сока от месото почти беше изтекъл в тавичката, но преди фазата с хладилника,го върнах обратно при месото и пак стана супер! Благодаря за поредната успешна рецепта!:)
Благодаря за споделения успешен опит! Вярвам, че ще повторите 🙂
Рецептата е супер лесна и много ми допадна. Направих я със свински врат. Тази седмица я правя за втори път 🙂
Здравейте,
Ако не е цяло парче, а пържоли дали може да се завържат и пак да се получи?
Да, ще се получи и така.