Семпло печено месо за сандвичи и студено поднасяне. Защо?
Защото е вкусно.
Защото със семпло печено месо може да сглобите бърза и вкусна вечеря или обяд, а най-вече е подходящо за тънко разрязване и поднасяне със сандвичи.
Защото може да го приготвите във фурна, докато печете друго ястие и така да пестите време и усилия, както и да планирате менюто за седмицата.
Защото замества колбасите от магазина, които са преобладаващо с лош състав.
Защото тук използваме вкуса на месото и това е достатъчно.

Детайлите за печено месо
Това е просто, наистина просто. Има само няколко дребни подробности, които са важни.
Месото
Свинско печено месо
Изберете свинска плешка или бут. Изберете парче, което ви харесва – около 0,700г до 1 кг. Това е отличният размер за печене на цяло парче месо. Предпочитам винаги плешка пред бут, защото има повече мазнини. Месо от бут е една идея по-сухо.
НЕ отстранявайте мазнината преди печене.
Пилешко печено месо
Със същия успех изпечете и пилешко месо. Изберете пилешки пържоли от бут без кост. Тази част от пилето ще бъде сочна и няма да е суха. В един пакет може да изпечете няколко пилешки пържоли (2 до 3). Пилешкото месо е крехко и ще се сготви отлично.
Пуешко печено месо
Обикновено пуешки бут без кост е с тегло около 500-700г, което е отлично количество за изпичане.
След охлаждане печеното по този начин месо от птици се превръща в досущ филе за сандвичи. Разрязва се на идеални тънки филийки и се държи в хомогенност без да се разпада.
Сол и пипер
Солта и пипера са достатъчни подправки за печено месо. Защото само по себе си месото е вкусно. Изпечено в собствен сос на практика солта му е достатъчна. То остава крехко точно толкова, колкото трябва да бъде. Естествените мазнини в месото помагат то да не стане сухо. Разбира се, винаги може да добавите подправки, които обичате. Но натюр е наистина чудесно.

Пазарувайте качествено месо от свободно гледани птици
✔ пилешко месо
Вземете с -5% отстъпка от Soulnitsa с промо код nosugar5

Опаковане за печене печено месо
Важна част е опаковането преди печене. Всяко цяло парче месо, което искате да изпечете опаковайте индивидуално след като овкусите. Завийте грижливо първо в хартия за печене, като внимавате да няма пролуки, през които течността от печенето да изтече. След това пакета с хартия опаковайте плътно в алуминиево фолио. Следете алуминиевото фолио да няма допир с месото. Стегнете хубаво пакета.
Планиране
По този начин може да печете няколко парчета месо, които да разпределите в меню за цялата седмица – за сандвичи или като основен елемент към вечеря или обяд. Освен това може да печете парчетата месо във фурна, докато приготвяте и друго ястие, като по този начин пестите време и електроенергия.
Съхранение на печено месо
След изпичане охладете месото до стайна температура. НЕ разопаковайте. Приберете пакетите месо в хладилник, както са опаковани. Охладете за 10 часа. Това ще стегне месото и ще желира течността от печенето. След това рязането на перфектни тънки едносортни филийки ще е възможно. Съхранявайте месото опаковано и в хладилник и консумирайте в рамките на 5 до 6 дни.
Още рецепти, които ще харесате:
Желиран терин в костен бульон
Домашен пастет от пилешки дробчета
Сушено телешко месо във фурна
Морски дарове с телешко на тиган (surf & turf)
⭐⭐⭐⭐⭐
Ако приготвите Печено месо за студено поднасяне и сандвичи, не забравяйте да оставите коментар и да оцените рецептата по-долу, като споделите как се е получило.
Печено месо за студено поднасяне и сандвичи
Оборудване
- Хартия за печене
- Алуминиево фолио
- Фурна
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 1 кг месо * (свинско, пилешко, пуешко) *виж подробно горе
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. млян черен пипер
- 1 ч.л. пушен червен пипер по желание
Инструкции
- Измийте и подсушете парчето месо. Не премахвайте мазнината.1 кг месо * (свинско, пилешко, пуешко)
- Овкусете със сол и пипер на вкус, пушен пипер по желание.1 ч.л. сол, 1/2 ч.л. млян черен пипер, 1 ч.л. пушен червен пипер
- Завийте месото плътно в хартия за печене, като внимавате да няма пролуки. Завийте пакета повторно този път в алуминиево фолио като стегнете добре.
- Печете 50 минути във фурна с обдухване на 180°.
- Печете още 1 час във фурна с обдухване на 150° (ако месото е пилешко може да пропуснете тази стъпка).
- Изключете фурната и оставете месото вътре, докато фурната изстива.
- Охладете до стайна температура.
- Преместете в хладилник пакета месо без да отвивате и отваряте. Охладете добре за 10 часа.
- Месото е готово след охлаждане за разрязване на тънки слайсове и сервиране. Съхранявайте в хладилник грижовно обвито в хартия за печене и фолио, за да се запази свежо и сочно.
Пакет 5 кулинарни книги No sugar
Нисковъглехидратни рецепти за 30 минути (онлайн рецепти) 





Здравейте! Ако фурната бе без вентилатор като моята, на какви градуси да го пека? Поздрави!
Здравейте! Ако фурната няма функция вентилатор, увеличете температурата на печене с 15 градуса. Това е стандарт за разликата в печене с или без вентилатор. Поздрави!
Много благодаря!
Благодаря за рецептата! Получи се чудесно! Чудя се дали си струва да се пробва с телешко/говеждо.
Радвам се, че се харесва тази вкусна универсална рецепта за месо! Бих препоръчала пилешко вместо телешко, ще остане сравнително сухо и няма да може да се реже по този начин. Пилешкото се получава превъзходно по този начин на приготвяне – досущ пилешка сочна шунка. Заслужава си пробването.
С какъв вид свинско месо е най-удачно да се направи рецептата?
„Изберете свинска плешка или бут. Изберете парче, което ви харесва – около 0,700г до 1 кг. Това е отличният размер за печене на цяло парче месо. Предпочитам винаги плешка пред бут, защото има повече мазнини. Месо от бут е една идея по-сухо.
НЕ отстранявайте мазнината преди печене.“
Не знам защо се забавих толкова с приготвянето на тази рецепта.Получи се феноменално,да не говорим,че сока от месото почти беше изтекъл в тавичката, но преди фазата с хладилника,го върнах обратно при месото и пак стана супер! Благодаря за поредната успешна рецепта!:)
Благодаря за споделения успешен опит! Вярвам, че ще повторите 🙂
Рецептата е супер лесна и много ми допадна. Направих я със свински врат. Тази седмица я правя за втори път 🙂
Здравейте,
Ако не е цяло парче, а пържоли дали може да се завържат и пак да се получи?
Да, ще се получи и така.