Необичайна комбинация
Яйце + желатин + тиква = тиквени палачинки.
Неочаквано добра комбинация!
И не, тук няма дори ядки, няма и млечни продукти.
Освен всичко друго това е една много проста рецепта, от тайните на нисковъглехидратното готвене!
Няма да повярвате, че в рецептата няма абсолютно никакво брашно!
Тиквената палачинка е естествено ненатрапчиво сладка, мека и еластична – чудесен начин да оползотворите останалата варена или печена тиква.
Рецепта вдъхновена от seriousketo.
Още рецепти за необичайни нисковъглехидратни палачинки:
Цветни палачинки
Кокосова палачинка

Тиквени палачинки
Магическа смес за безглутенова палачинка без брашно, в която няма мляко и ядки и всички продукти са в непоклатима симбиоза.
Тайните на нисковъглехидратното готвене!
За всеки един брой: 1 яйце + 3 г желатин + 30 г тиква / печена или варена на пара.
Увеличавайте продуктите пропорционално за повече тиквени палачинки.
Продукти за тиквени палачинки
тиква
✔ био яйца
✔ желатин
Вземете желатин с -5% отстъпка от Магазин Натурал с промо код за nosugar5
Комбинирайте с:
Още нисковъглехидратни рецепти с яйца:
Още нисковъглехидратни рецепти с тиква:
Още нисковъглехидратни рецепти с желатин:
Моля, насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар! Благодаря ❤️
Тиквени палачинки
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Блендер или кухненски робот
- Тиган Ø 17-18 см с незалепващо покритие
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 3 бр. яйца
- 90 г тиква предварително печена или варена на пара
- 9 г желатин
- мазнина за тигана по избор кокосово /краве / гхи
Инструкции
- Отмерете точно всички продукти и блендирайте до гладка смес.90 г тиква, 9 г желатин, 3 бр. яйца
- Загрейте средно голям тиган Ø17-18 см с незалепващо дъно. Намазнете скромно с мазнина. Излейте 1/3 от сместа в тигана и загладете. Печете точно по 1 минута от страна.Повторете за всяка палачинка.мазнина за тигана по избор
10 Сухи смеси за домашно готвене (онлайн рецепти) 





Уникални!!! Имах съмнения, че ще се получат, обаче станаха страхотни. Използвах продукти за 5 палачинки, но ги правих по-малки, така че излязоха към 7-8, и изядох почити всички наведнъж ???????? толкова са вкусни 🙂
Благодаря, че споделихте своя опит с рецептата! Гответе със здраве 🙂
Супер вкусни, но за съжаление при мен консистенцията беше бъркани яйца с тиква, не успях да ги запазя цели.
Отмерихте ли точното количество желатин?
И при мен така, но си признавам, че нямам везна. Сложих около една с.л без връх желатин.
Много вкусни 🙂 А с малко масло и канела отгоре, стават направо божествени.