Две съставки!
Само толкова ви трябват за да приготвите разкошен домашен нисковъглехидратен сладолед. Той е без млечни и животински продукти, без захар и без глутен. Също e и неочаквано кремообразен.
Два продукта
Кашу
Изберете безсолно печено кашу. Купете готово от пекарна за ядки или изпечете вкъщи.
Най-добре тази рецепта ще се получи ако приготвите сами тахана от кашу. Разбира се, може да пропуснете тази стъпка и да използвате готов тахан (крем от кашу).
Кокосово мляко
Изберете пълномаслено кокосово мляко – около 17-18 % масленост.
Подсладители
Съставките на Кашу сладолед са естествено сладки.
Кашуто и кокосовото мляко притежават лека неподправена сладост.
Наследете се истинския мек и натурален вкус в класически вариант.
Ако обичате по-сладки храни, но се стремите към нисковъглехидратно хранене – използвайте пудра еритритол .
Ако обаче това не е важно за вас подсладете с хубав пчелен мед.
Ултра кремообразен кашу сладолед
Разбира се, това не е класически сладолед с мляко и сметана и се различава от тях.
Но може да очаквате свръх кремообразна текстура. Това е така, благодарение на високата масленост от кокосовото мляко и кашуто. Просто няма как да замръзне на кристали. Еденственото, което е нужно е да го извадите от камерата след замразяване за 20 до 30 минути за да се отпусне.
Базова рецепта за садолед
Модифицирайте и обогатявайте по свой вкус:
*добавете кафе за още аромат
*натрошени какаови зърна за хрупкав елемент
*пчелен прашец за топинг
*портокалови или лимонови кори от нетретирани цитруси
*сменете кашуто със сусамов или лешников тахан
Може да харесате също:
Кашу сладолед
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Блендер / Кухненски робот
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 400 г кашу печено, без сол
- 400 мл кокосово мляко 17-20% масланост
Инструкции
- Затоплете кашуто на сух тиган докато се загрее. Внимавайте да не изгори. Трябва да е само леко топло за да освободи маслата си.
- Блендирайте кашуто за 3 до 4 минути на висока скорост в кухненски робот. Правете го с почивки, докато получите гладък кашу крем.
- Добавете в блендера отмереното кокосово мляко. Блендирайте двете съставки до гладкост.
- Приберете в кутия. Замразете за минимум 2 часа във фризер.
- Преди поднасяне изведете сладоледа от камерата за да се отпусне за 20-30 минути.