Няма да повярвате от какво е направен!
Видях това в инстаграм и си казах “Ах, това е невероятно! Трябва да го пробвам!” Отговаря точно на моите цели и нужди.
И да, малко по-късно вече бях в кухнята и загребвах с лъжица директно от блендера този протеинов пудинг.
Вдъхнових се от този замразен десерт. Вижте оригиналната рецепта.
Нанесох някои корекции, детайлизирах количествата и прилагам рецептата в блога, за да я направя с продукти, които харесвам.
С 19 грама протеин на порция успешно може да добавите този пудинг в ежедневието си според вашите нужди – следтренировъчно хранене, бързо засищане на глада, закуска или снак, повишаване на протеиновия прием за деня.
Протеинов пудинг с варени яйца в два варианта – Ванилия и Шоколад без лактоза, без глутен, без рафинирана захар, нисковъглехидратен и палео и на много добра цена!
Рецептата е адаптирана от mariamindbodyhealth.
В публикацията ще четете:
1.) Възможна замяна на продукти
2.) Трикове за неутрализиране аромата на сяра от яйцата
3.) Протеинов пудинг – макроси в цифри
4.) Рецепта в два варианта – протеинов пудинг Ванилия и протеинов пудинг Шоколад
Да прочетете ще отнеме: 5 minutes
Към рецептатаВъзможност за замяна на продукти в рецептата
Твърди или рохки яйца?
Да, колкото и да е странно този протеинов пудинг е направен от блендирани сварени яйца. Трябва да пробвате, за да се уверите, че това е наистина фантастична рецепта!
Направих доста тестове, за да достигна до перфектната консистенция и я споделям с вас. Тя е различна от оригиналната версия. Това е варенето на яйцата за точно 4 минути и 30 секунди. Не прекалено рохки, но не и твърдо сварени.
Кокосово мляко, бадемово мляко или млечна сметана?
Тествах този пудинг с различни растителни млека, защото в моята версия той е без лактоза.
Пълномаслено кокосово мляко 17% мазнини – това даде твърде тежка и мазна консистенция, което е ненужно. В този случай мазнините и калориите в крайния продукт се увеличават. Същия ще бъде резултата и с млечна животинска сметана, но е възможно да се изпълни и с нея.
Бадемово мляко – добра, нежна консистенция. Може би за мен една идея трябва да е по-плътен. В този случай тук добавям и обикновено прясно мляко като опция за направа.
Кокосово мляко 6% масленост – това е моят избор на масленост на растителното мляко, с което се получава най-плътна, но лека и копринена консистенция на пудинг. Препоръчвам тази опция. В картата с рецепта е зачетена тази стойност. Може да постигнете тази опция и с възстановено кокосово мляко на прах.
Подсладител?
Разбира се, аз използвам пудра еритритол за ниски въглехидрати.
Но всеки подсладител ще работи в тази рецепта – изберете според вашите нужди – ксилитол, кокосова захар, пчелен мед…
Колаген или без?
Ако използвате колагенова добавка на прах в ежедневието си, тази рецепта е чудесна да го вмъкнете незабелязано. Ако ли не – това няма да повлияе на консистенцията на пудинга. Използването му ще повиши протеиновия състав, в случая с 5 грама на порция. В картата с рецепти е отразена тази стойност.
Ще харесате още:
Сладък омлет
Пудинг с тиква
Нисковъглехидратни барчета
Протеинови хлебчета
Кокосова палачинка
Протеинов пудинг
Продукти за пазар:
✔ яйца
✔ леко кокосово мляко 6% масленост или кокосово мляко на прах
✔ еритритол
✔ колаген
✔ какао на прах
Пазарувайте продукти за рецептата с -5% отстъпка от vikinuts с промо код nosugar5
Трикове за неутрализиране на аромата на сяра от яйца
Може да се въздържате от направа на този пудинг заради натраплива миризма на сяра от яйцата.
Тук са някои трикове, които ще премахнат и неутрализират това. Използвайте един или всички методи за пълен успех.
1.) Поставете суровите яйца в съд за варене, залейте ги със студена вода и добавете 1 с. л. бял оцет и сварете така. Това ще неутрализира миризмата и няма промени вкуса на вече сварените яйца.
2.) Варете яйцата точно 4:30 минути. Тази твърдост, освен, че е идеална за консистенцията за рецептата на Протеинов пудинг е далеч от твърдо сварения жълтък, който е толкова характерен с миризмата на сяра.
3. ) След сваряване залейте яйцата със студена вода и ги изчакайте да изстинат така.
4.) Охладете готовия пудинг за 5 часа или за цяла нощ.
Протеинов пудинг в цифри
Срещала съм доста етикети на продукти, които противоречат на думата “протеинов”. Протеинов бар, протеинова напитка или протеинов пудинг. Но детайлно вглеждане показва, че въглехидратното съдържание е преобладаващо. Оставам настрана недобрите подсладители и пълнители като сукралоза, Ацесулфам К, модифицирано нишесте, соев лецитин и т.н. на етикетите на тези продукти.
Ето подробна разбивка на макросите на протеинов пудинг Шоколад от тази публикация :
калории | въглехидрати | мазнини | протеин | |
2 бр. яйца | 140 kcal | 2 г | 8 г | 12 г |
50 мл кокосово мляко 6% | 34 kcal | 1 г | 3 г | – |
10 г еритритол | 2 kcal | – | – | – |
10 г какао на прах | 37 kcal | 1 г | 2 г | 2 г |
5 г колаген (опция) | 18 kcal | – | – | 5 г |
231 kcal | 4 г | 13 г | 19 г |
Протеинов пудинг
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Блендер / Кухненски робот
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 2 бр. яйца
- 50 мл леко кокосово мляко 6% масленост
- 10 г пудра еритритол
- 1 щипка сол
- 5 г колаген (по желание)
за протеинов пудинг ванилия:
- ванилия колкото желаете
- 1/2 к. л. индийско орехче на прах
- 1/2 к. л. сухи лимонови кори по желание
за протеинов пудинг шоколад:
- 10 г какао на прах
- ванилия по желание
Инструкции
- Сварете яйцата за 4:30 минути. Охладете и обелете.2 бр. яйца
- Сложете всички съставки, които сте избрали в блендер и блендирайте за минута до абсолютно гладка смес, прилична на мус.50 мл леко кокосово мляко 6% масленост, 10 г пудра еритритол, 1 щипка сол, 5 г колаген (по желание)
- Охладете за 5 часа в хладилник. Протеиновия пудинг може да се консумира веднага, но след охлаждане е още по-вкусен.
Вече приготвих пудинга 2 пъти като на мен най-ми допада да блендирам всичко, а накрая да добавя млякото като регулирам количество му в зависимост от желаната гъстотана пудинга.
Първият път яйцата ми се получиха с доста течен жълтък, но намалих млякото на 40 мл. и даже добавих малко ксантова гума, за да сгъстя.
Рецептата е чудесна, вкусна и бърза!
Този опит е хитър, в случай, че яйцата са с твърде течен център. Всъщност може и с твърдо сварени, но според мен това повишава аромата на сяра. Вкусно да е!
Рецептата е наистина топ. Следвайки добре обяснените стъпки се получи много вкусно и приятно.
Благодаря за всичко, което правите, качеството му, вниманието към детайла и новаторството са забележителни!
Благодаря за споделеното! Вкусно да Ви е 🙂
Извинявам се за глупавия въпрос, но с кокосово мляко или кокосова напитка е рецептата?
Здравейте! Ето варианти, различни възможности. Става въпрос за кокосово мляко (консерва). Цитат от публикацията:
“Кокосово мляко, бадемово мляко или млечна сметана?
Тествах този пудинг с различни растителни млека, защото в моята версия той е без лактоза.
Пълномаслено кокосово мляко 17% мазнини – това даде твърде тежка и мазна консистенция, което е ненужно. В този случай мазнините и калориите в крайния продукт се увеличават. Същия ще бъде резултата и с млечна животинска сметана, но е възможно да се изпълни и с нея.
Бадемово мляко – добра, нежна консистенция. Може би за мен една идея трябва да е по-плътен. В този случай тук добавям и обикновено прясно мляко като опция за направа.
Кокосово мляко 6% масленост – това е моят избор на масленост на растителното мляко, с което се получава най-плътна, но лека и копринена консистенция на пудинг. Препоръчвам тази опция. В картата с рецепта е зачетена тази стойност.”
Вече е любим на възрастните от семейството в шоколадовия вариант ????, тейнейджъра го одобри също, за малката госпожица ще мисля вариант, ще опитам с цвекло на прах и повече подсладител, имам и едни сушени малини за разкош.
Това е чудесно! Благодаря, че споделихте <3 Огромно удовлетворение е,
когато децата одобряват 🙂