домашно
печено
Лесна рецепта за вечеря

Месно руло, което цялото семейство ще хареса! 
Съвършено сочно месо с вкусна глазирана коричка, комфортна храна с ниско съдържание на въглехидрати. 
Сервирайте в допълнение към класическите Печени зеленчуци или кремообразен Карфиолен мус.

Месно руло – рецепта
Месно руло

Как тази рецепта за месно руло да бъде с ниско съдържание на въглехидрати?

Тъй като рецептата е нисковъглехидратна в нея не присъстват хлебни трохи или галета, които се използват в класическата рецепта за абсорбиране на влагата.
Ще използваме „тайна съставка“ – хранителна мая.
Ролята на хранителната мая в сместа е да обере влагата – точно каквато е и ролята на хлебните трохи в оригиналната рецепта. Освен това придава деликатен вкус на ядки и сирене, и издига вкуса до различни висини. Витамините от група В се разрушават при термична обработка, така, че в случая използваме хранителна мая само за вкус и текстура.

Обичам да използвам микс от свинско и телешко мляно месо за месното руло заради високото съдържание на мазнина. Така то остава сочно при печене. Със същия успех обаче, мляното месо може да е само телешко или само свинско. Определете според своя вкус.
Мазнината поддържа месното руло много сочно, така че няма нужда да се притеснявате, че то ще остане сухо след печене.


Пазарувайте с -5% отстъпка от Магазин Soulnitsa с промо код за nosugar5

Предварителна подготовка

Можете лесно да направите Месно руло предварително. 
Ако ще го ядете в рамките на няколко дни, подгответе рулото без глазура и съхранявайте сурово в хладилника. Покрийте повърхността на рулото плътно с фолио за свежо съхранение, за да не се окислява месото. 
Ако няма да го печете скоро – можете да го замразите за по-дълго.
И двата начина улесняват приготвянето на ястия през натоварената работна седмица. 
Въпреки че готвенето във фурната отнема известно време, подготовката улеснява процеса значително. Преди да пристъпите към печене само пригответе и нанесете глазурата.
А това, че сте подготвили предварително рулото, означава, че можете да го оставите във фурната за печене, докато правите нещо друго. 
Няма как да сбъркате с пестенето на време за рецепти като тази!

Още рецепти, които ще харесате:

Желиран терин в костен бульон
Домашен пастет от пилешки дробчета
Сушено телешко месо във фурна
Печено месо за студено поднасяне и сандвичи

⭐⭐⭐⭐⭐
Ако приготвите Месно руло, не забравяйте да оставите коментар и да оцените рецептата по-долу, като споделите как се е получило. 

5 от 5 гласове

Месно руло

Нисковъглехидратно месно руло, което цялото семейство ще хареса! Съвършено сочно месо с вкусна глазирана коричка. 
Порции 3
Време за подготовка 10 минути
Време за готвене 1 час
овкусяване 1 час
Общо Време 2 часа 10 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Блендер / Кухненски робот
  • Фурна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

За месно руло:

  • 500 г мляно месо (свинско, телешко или смес)
  • 1 скилидка чесън
  • 1 глава червен лук (50 г)
  • 4 половинки сушени домати предварително накиснати (6 г)
  • 1/3 връзка пресен магданоз
  • 1 бр. яйце
  • 20 г ХРАНИТЕЛНА МАЯ
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

За глазура:

  • 5 с.л. доматено пюре (50 г)
  • 1 ч.л. наров сос или пчелен мед (5 г)
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Инструкции
 

За месно руло:

  • В блендер сложете обеления чесън и лук на парчета, магданоза и накиснатите сушени домати. Направете мляна паста в блендера с няколко пулсации от горните продукти.
    1 скилидка чесън, 1 глава червен лук, 4 половинки сушени домати, 1/3 връзка пресен магданоз
    Месно руло
  • В купа обединете зеленчуковата пастата, мляното месо, яйцето, хранителната мая, овкусете с пипер и сол. Объркайте и омесете всичко добре с ръце.
    500 г мляно месо, 20 г ХРАНИТЕЛНА МАЯ, сол, черен пипер, 1 бр. яйце
    Месно руло
  • Подгответе месното руло в малка тавичка с високи стени покрита с хартия за печенe (форма за хляб ще свърши отлична работа).
    Може да пристъпите директно към печене, а може и да оставите рулото да почине и развие вкуса си в хладилник за един час или за цяла нощ.

За глазура:

  • Обединете всички продукти за глазурата в купа и разбъркайте. Намажете рулото преди да го вкарате във фурната.
    5 с.л. доматено пюре, 1 ч.л. наров сос, сол, черен пипер
    Месно руло
  • Изпечете в предварително загрята фурна за 60 минути на 180℃ с обдухване.

Сервиране:

  • След изпичане изчакайте 10 минути, за да почине рулото преди разрязване. Разрежете с остър нож и сервирайте топло. Комбинирайте с подходяща гарнитура и посипете с накълцан магданоз.
Author: No sugar
Cost: ~13 лв. (~6.50€ )
Тип ястие: вечеря, основно ястие
Хранителен режим: палео, без брашно, без глутен, нисковъглехидратен
Ключова дума: месо, вечеря, карфиол, карфиолен мус, рецепта с месо

Бележки

Хранителна стойност за 1 порция Месно руло по рецептата:
Калории 637/ Въглехидрати  10,4 г/ Мазнини 52,2 г/ Протеин 31,7 г/ Фибри 1,9 г
Изчислено с MyFitnessPal
Ако това, което правя те вълнува харесай, сподели и запази от бутоните по-долу.
Последвай ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.
No sugar

Присъединете се към разговора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне