Хрупкави ореховки отвън, мекички отвътре
Тази рецепта за ореховки попада в списъка на нисковъглехидратните бисквити. Те са само с няколко достъпни продукта и лесна технология на приготвяне.
Това е бърза рецепта, особено подходяща за натоварения с готвене празничен сезон.
Ако имате кухненски робот, вие сте готови да ги правите по всяко време на годината и наистина за кратко време.
Превъртете до рецептата, за да видите лесните стъпки, с които да направите ореховки и чудесните макроси, които се получават за всяка бисквита.
Всичко, което трябва за рецепта за вкусни ореховки, е да комбинирате всички съставки в кухненски робот, докато се образува тестена смес и след това го оформите на топчета върху лист за печене, след което да печете до орехово съвършенство!
Белтъци, сусамов тахан и орехи, разбира се, са продуктите, които са необходими. С подсладителите може да експериментирате. Ако не разполагате с тъмна меласа, заменете с мед. Ако търсите още по-ниски въглехидрати – подсладете с пудра еритритол.
Можете да превърнете тези ореховки в чудесни празнични бисквити. Използвайте ги за Коледни бисквити или допълнете в коледна кутия с Шоколадови трюфели, Бисквити с боровинки и Празнични сладки.
Може да харесате също:
Орехова торта с шоколад
Орехов сладкиш с кафе аромат
Ореховки
Оборудване
- Блендер / Кухненски робот
- Домакинско фолио
- Фурна
- Хартия (силиконова подложка ) за печене
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 2 бр. средни белтъка
- 120 г орехови ядки + още за сгъстяване
- 100 г сусамов тахан
- 30 г тъмна меласа
- 1 щипка сол
Инструкции
- Орехите смелете на ситно. Може да оставите и малко по-едри парченца.
- В блендер (или на ръка) смесете до еднородна смес тахана, меласата, солта и бълтъците. Нека се блендират идеално гладко. Прехвърлете в купа и с помощта на бъркалка объркайте блендираната смес с наситнените орехи. Сместа ще е влажна. Ако усетите, че е твърде течна добавете още лъжица-две смлени орехи.
- Охладете сместа покрита с домакинско фолио за час в хладилник. Сместа ще се стегне и сгъсти.
- С леко влажни ръце оформете малки топчета (приблизително 30 броя) и наредете върху хартия за печене или силиконова подложка.
Печене: За да останат ореховките хрупкави отвън и с мека сърцевина спазвайте следното
- Изпечете за 10 минути в предварително загрята фурна на 150° с вентилатор.
- След изтичане на времето на печене подръжте още 5 минути на изключена, но затворена фурна.
- Следват още 5 минути на отворена вратичка на фурната.