ХРУПКАВИ
отвън, мекички отвътре. НЕкласическа рецепта.

Хрупкави ореховки отвън, мекички отвътре

Тази рецепта за ореховки без захар попада в списъка на нисковъглехидратните бисквити. Те са само с няколко достъпни продукта и лесна технология на приготвяне.
Това е бърза рецепта, различна от класическата.
Ако имате кухненски робот, вие сте готови да ги правите по всяко време на годината и наистина за кратко време. 
Превъртете до рецептата, за да видите лесните стъпки, с които да направите ореховки и чудесните макроси, които се получават за всяка бисквита.

Към рецептата
Ореховки без захар

Продукти за Ореховки без захар

Всичко, което трябва за рецепта за вкусни ореховки без захар, е да комбинирате всички съставки в кухненски робот, докато се образува смес, готова да я оформите на топчета, върху лист за пергаментова хартия… И след това да печете до орехово съвършенство! 
Белтъци от кокоши яйца, сусамов тахан и орехови ядки, са основните продукти, които са необходими за рецептата.
С подсладителите може да експериментирате, според вашите цели. За най-ниски въглехидрати – подсладете с еритритолсмлян на пудра.
Ако не държите на ниските въглехидрати може да заместите подсладителя с тъмна меласа, или пчелен мед.

Списък за пазаруване

белтъци от 4 бр. кокоши яйца
сусамов тахан
еритритол
орехови ядки
Вземете продуктите с -5% отстъпка с промо код за nosugar5

Можете да превърнете тези ореховки в чудесни празнични бисквити. Използвайте ги за Коледни бисквити или допълнете в коледна кутия с Шоколадови трюфелиБисквити с боровинки и Празнични сладки.

Може да харесате също:
Орехова торта с шоколад
Орехов сладкиш с кафе аромат

Насладете се на тази рецепта за Ореховки без захар и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐ Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️

5 от 3 гласове

Ореховки (без захар)

Нисковъглехидратни ореховки, само с няколко достъпни продукта и лесна технология на приготвяне. Хрупкави отвън, мекички отвътре.
Порции 30 ореховки
Време за подготовка 15 минути
Време за готвене 20 минути
охлаждане 1 час
Общо Време 1 час 35 минути

Оборудване

  • Блендер / Кухненски робот
  • Домакинско фолио
  • Фурна
  • Хартия (силиконова подложка ) за печене
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

Инструкции
 

  • Първо смелете орехите на ситно в блендер с няколко пулсации. Може да оставите и малко по-едри парченца.
  • Блендирайте до еднородна смес тахана, подсладителя, солта и бълтъците. Прехвърлете в купа и объркайте блендираната смес с наситнените орехи. Сместа ще е влажна. Ако усетите, че е твърде течна добавете още лъжица-две смлени орехи.
  • Охладете сместа покрита с домакинско фолио за час в хладилник. Сместа ще се стегне и сгъсти.
  • С леко влажни ръце оформете малки топчета (приблизително 30 броя) и наредете върху пергаментова хартия.

Печене: За да останат ореховките хрупкави отвън и с мека сърцевина спазвайте следното:

  • Изпечете за 10 минути в предварително загрята фурна на 150° с обдухване.
  • След изтичане на времето на печене подръжте още 5 минути на изключена, но затворена фурна.
  • Следват още 5 минути на отворена вратичка на фурната.
Author: No sugar
Cost: 3-4 лв.
Тип ястие: десерт, снак
Хранителен режим: палео, без лактоза, без глутен, без рафинирана захар, нисковъглехидратен
Ключова дума: бисквити, орехи, ореховки

Бележки

От горепосочените продукти се получават 200 г изпечени ореховки или 30 бр. малки ореховки. Увеличавайте количествата пропорционално за повече ореховки.
Традиционно може да използвате свободно стойностите в MyfitnesPal като изпишете „No sugar – Ореховки“.
Хранителна стойност за 1 бр. ореховка (от 30 бр.):
Калории 52 /Въглехидрати  2г / Фибри 1г/ Мазнини 4г/ Протеин 2г
 

Присъединете се към разговора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне