Палачинкова торта с два компонента
Нежни безглутенови палачинки и деликатен шоколадов сос.
Компилация от две много любими мои рецепти – Шоколадов сос и Кокосова палачинка.
Без брашно и без мляко, без добавена захар за разкошен резултат.
Проверете и рецептата за моята Солена палачинкова торта, също в нисковъглехиратен вариант и без глутен.
Как да разпределите времето за направа на палачинкова торта?
Първо – пригответе шоколадовия сос като следвате рецептата. За него е нужно сериозно охлаждане в хладилник – 3 часа или най-добре цяла нощ. Необходимо е, за да може мазнината от кокосовото мляко да стегне и да образува мус, който да може да се маже.
Ако шоколадовия сос не е достатъчно сладък за вас – подходете стратегически. Подсладете соса с Пудра Еритритол. Това ще подчертае сладостта, но няма да повиши въглехидратната стойсност-
Второ – изпечете палачинките и изчакайте напълно да се охладят. Това се налага за да не се стопи охладения сос от топлината на палачинките.
При сглобяване и двата компонента трябва да са напълно охладени.
Трето – сглобете палачинковата торта и охладете за още час.
Палачинки за палачинкова торта
Може да направите тортатата толкова висока, колкото пожелаете. Повече палачинки е равно на по-висока торта.
Ако изберете този вариант увеличете броя на палачинките. За да спазите правилно пропорцията следвайте следните стъпки:
За всяко яйце (палачинка) предвидете по 10 г пълномаслени кокосови стърготини + 10 мл вода.
Изберете тиган с малък диаметър. Около 18 см е перфектния размер, за да стане тортата с малък диаметър, но висока.
Следва печенето на палачинки. Предвидете около час за това.
След пълното охлаждане на палачинките и преди да пристъпите към охлаждане може да изрежете крайчетата на палачинките в идеална окръжност, за да се оформи тортата перфектно. За целта – подравнете па.ачинките една върху друга, поставете ринг и обрежете около него с остър нож.
Декорация
Изберете пресни сезонни плодове.
Това е абсолютно достатъчно и е чудесен акцент.
Резултат
Резултата от рецептата е много нежна и изключително сочна Палачинкова торта.
Лесна за разрязване на перфектни красиви парчета.
С деликатен вкус и не много сладка. Умерено нисковъглехидратна.
Палачинкова торта
Продукти за пазаруване:
яйца
✔ кокосово мляко БЕЗ гума гуар 17%
✔ кокосови стърготини
✔ рожково брашно
✔ какао на прах
Вземете продуктите за рецептата с -10% отстъпка от Magazin Natural
с промо код nosugar10
-
Продукт с намалениеПакет кулинарни книги No sugarOriginal price was: 108.00лв..90.00лв.Current price is: 90.00лв..
-
10 Сухи смеси за домашно готвене27.00лв.
-
Нисковъглехидратно по време на пости (онлайн рецепти)35.00лв.
-
Продукт с намалениеНисковъглехидратно меню / Класик / Без месо / Свежо и зелено / Без лактозаOriginal price was: 52.00лв..38.00лв.Current price is: 38.00лв..
Палачинкова торта
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Блендер / Кухненски робот
- Миксер
- Тиган Ø 17-18 см
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
за шоколадовия сос
- 650 г кокосово мляко масленост 17-20%
- 80 г рожково брашно
- 80 г какао на прах
- 2 щипки сол
за палачинките
- 13 бр яйца
- 130 г кокосови стърготини
- 26 с.л. вода
за гарниране
- свежи плодове по избор
Инструкции
за шоколадовия сос
- Отмерете кокосовото мляко. Хомогенизирайте го като смесите гъстата и течната част ако са се отделили. Ако има нужда затоплете леко. Разбъркайте съставките (миксер или блендер) до гладка каша. Елиминирайте бучици и превърнете кашата в гладък маслен сос.650 г кокосово мляко, 80 г рожково брашно, 80 г какао на прах, 2 щипки сол
- Покрийте и охладете много добре. Поне 3 часа, а най-добре за цяла нощ. Сосът ще стегне и ще придобие консистенция на мус, който може да се маже.
за палачинките
- Всички продукти за палачинките отмерете и прехвърлете в блендер. Блендирайте за минута докато сместа стане еднородна.13 бр яйца, 130 г кокосови стърготини, 26 с.л. вода
- Загрейте котлона и намаслете с тънък слой кокосово масло. Печете тънки палачинки двустранно. Разпределете приблизително сместа на колкото яйца – толкова палачинки.
- Охладете напълно палачинките.
Сглобяване
- За напълно идеална окръжност изрежете крайчетата на палачинките. Може и да пропуснете тази стъпка и да преминете към сглобяване.
- Намажете всяка палачинка с достатъчно сос и положете следващата. Охладете за час сглобената торта.
- Гарнирайте с пресни плодове по избор.свежи плодове по избор
Бележки
Стойности за 1 парче Палачинкова торта (от общо 8 бр.) Калории 379 kcal / Въглехидрати 20г / Фибри 10г / Захари 7г / Мазнини 29г /Протеин 15г