МНОГО
шоколадова

Какво прави тази торта толкова специална?

Може би две неща – това, че се случва за точно 10 минути и това, че са ви нужни само три основни продукта за нея.
Това е сурова торта и не се налага да печете блатове, също е и нисковъглехидратна торта.
Още – тя е без глутен, без млечни продукти и без рафинирана захар.
Ако обичате шоколадова торта, нежна и умерено сладка, тази е вашата.
Лесна е – блендираш и готово.
Украсата е проста – може да натрошите лешници, може да наредите плодове, всякак е прекрасна.
Притежава наситен дълбок шоколадов вкус и ще се влюбите във нея.

Сурова торта рецепта

Продуктите за Сурова торта

Какаова маса
Истински дълбок наситен шоколадов вкус за тази сурова шоколадова торта се получава с какаова маса. Може обаче да я замените с шоколад с висок процент какао. В този случай не добавяйте допълнително подсладител.
Какаова маса в насипен вариант може да закупите тук ( 5% отстъпка, ако използвате код за отстъпка nosugar5).

Кокосово мляко за безлактозен вариант
В конкретната рецепта за торта е задължително използването на високомаслено кокосово мляко. Това е продуктът, който ще я направи стегната. Не опитвайте и не рискувайте с растителна напитка с ниска масленост. В този случай високата масленост на кокосовото мляко е важна. Около 17-20% е добра и хубава масленост за кокосово мляко. Обикновено това кокосово мляко се предлага в кенове по 400мл, гъсто и плътно е.
Ако разполагате с кокосова сметана, а не с мляко – заменете ги.

Лешници

Истината е, че тази торта се получава с всякакви ядки – лешници, бадеми, микс… с фъстъци също.
Всъщност може да направите тази сурова торта още по-лесна. Просто заменете количеството лешници (ядки) с готов лешников (ядков) тахан.

Подсладители
За да бъде нисковъглехидратна торта – заменете меда в рецептата с пудра Еритритол. Така ще свалите още въглехидратния товар. Тортата е нисковъглехидратна и във вариант с мед – само 8г въглехидрати на парче. Моето лично мнение е, че с мед вкусът е по-благороден.

Торта без печене
Просто блендирайте по описания в рецептата начин до гъста и гладка смес. Охлаждането е много важно, защото ще направи тортата стегната, но мека и нежна, като мус.
Тази торта е без печене, но за по-интензивен лешников аромат може да запечете лешниците във фурна докато леко порозовеят.

⭐⭐⭐⭐⭐
Ако приготвите рецептата за тази съвършена Сурова торта, не забравяйте да оставите коментар и да оцените рецептата по-долу, като споделите как се е получило. 

Ако харесвате рецептата, може да харесате и тези:

Сурова торта

Списък за пазаруване:
кокосово мляко
какаова маса
лешници
еритритол


Пазарувайте продукти за рецептата с -5% отстъпка от vikinuts с промо код nosugar5

5 от 7 гласове

Сурова торта

Деликатна шоколадова Сурова торта без глутен, без млечни продукти и без рафинирана захар. Приготвя се за 10 минути и са нужни само три основни продукта за рецептата.
Порции 8 парчета
Време за подготовка 1 час
Време за готвене 10 минути
охлаждане 4 часа
Общо Време 5 часа 10 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Блендер / Кухненски робот
  • Форма за торта с падащо дъно 16см
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 400 мл пълномаслено кокосово мляко 17-22% масленост (или кокосова сметана)
  • 100 г какаова маса
  • 200 г лешници
  • 20 г мед или на вкус ( 50 г пудра еритритол за ниски въглехидрати)
  • 1 щипка сол

декорация по желание

  • лешници
  • дребни плодове

Инструкции
 

  • Разтопете какаовата маса на водна баня, като поддържате много ниска температура.
    100 г какаова маса
  • В блендер раздробете на пулсации лешниците.
    200 г лешници
  • Прибавете в блендера при раздробените лешници кокосовото мляко, меда (или еритритола ако ползвате), щипка сол и разтопената какаова маса. Блендирайте до получаването на гладък крем.
    400 мл пълномаслено кокосово мляко, 200 г лешници, 20 г мед, 1 щипка сол, 100 г какаова маса
  • Изсипете готовата смес във форма за торта с падащо дъно и охладете много добре в хладилник (минимум 3-4 часа) преди да нарежете тортата на парчета. 
Автор: No sugar
Цена: 16 лв.
Тип ястие: десерт
Хранителен режим: палео, без лактоза, без глутен, без яйца, нисковъглехидратен, веган
Ключова дума: празнична рецепта, торта, шоколадова торта, сурова торта

Бележки

Хранителна стойност за 1 парче (от общо 8 бр.):
Калории 306/ Фибри 5г/ Въглехидрати 8г/ Мазнини 29г/ Протеин 6г
Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar – Сурова торта или кликнете на линка.
Ако това, което правя те вълнува харесай, сподели и запази от бутоните по-долу.
Последвай ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.
No sugar

Присъединете се към разговора

  1. neeyla каза:

    5 ستاره ها
    Използвах шоколад 85% какао и ядки пекан вместо лешници и стана страхотна! Определено рецепта, която бих повторила!

    1. vesela.savova Автор каза:

      5 ستاره ها
      Благодаря, че споделихте! Комбинацията от пекан и шоколад звучи много обещаващо!

  2. Нина Вълкова каза:

    5 ستاره ها
    Здравейте, колко см е формата за торта?

    1. vesela.savova Автор каза:

      5 ستاره ها
      Здравейте, Нина! Формата за торта за тази рецепта е с диаметър 16 см.

  3. Ивелина Динева каза:

    Здравейте, с козе кисело мляко ще се получи ли рецептата?

    1. vesela.savova Автор каза:

      Здравейте! Не препоръчвам такава замяна. Няма да се получи кремообразна смес с достатъчно мазнини и съответно няма да стегне.

  4. Анелия каза:

    Здравейте, вместо какаова маса, с брашно от рожков ще се получи ли?
    1:1?

    1. vesela.savova Автор каза:

      5 ستاره ها
      Здравейте! С рожково брашно няма да получите резултат. Заместете какаовата маса със същото количество шоколад с висок процент какао. В този случай внимавайте за сладостта – регулирайте или пропуснете подсладителя.

  5. Диана каза:

    Привет, звучи божествено! Ще се получи ли добре с кашу вместо лешници? И препоръчително ли е да са печени/накиснати за по-лесно смилане? Притеснява ме как се усещат после, в случай че роботът не ги смели до гладкостта на шоколадовия мус. 🙂

    1. vesela.savova Автор каза:

      Здравейте! Да, може да използвате и кашу вместо лешници, като разбира се вкусът ще бъде различен. За доброто смилане е нужно поне леко затопляне. Така ядките освобождават маслата си и се смилат много по-добре. Не препоръчвам киснене, освен ако не се дехидратират след това, влагата ще остане в тях. Друга важна точка е да не пренебрегвате маслеността на кокосовото мляко – то трябва да е минимум 17%, може и повече – както е описано в рецептата.

  6. Жана каза:

    Здравейте,а ядките сурови или печени да са.лешниците?

    1. vesela.savova Автор каза:

      Здравейте! Без значение е за консистенцията. Изберете според Вашия вкус или наличност сурови или печени ядки.

  7. Михаела каза:

    Здравейте, може ли да се замести млякото с нещо друго тъй като не намирам с такава висока масленост?
    Благодаря!

    1. vesela.savova Автор каза:

      Здравейте! Категорично “не”. Няма да се получи рецептата.

  8. Даниела каза:

    5 ستاره ها
    Получи се чудесна торта, бързо и лесно 👏

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне