МАГИЧЕСКА
рецепта

Необичайна комбинация

Яйце + желатин + тиква = тиквени палачинки.
Неочаквано добра комбинация!
И не, тук няма дори ядки, няма и млечни продукти.
Освен всичко друго това е една много проста рецепта, от тайните на нисковъглехидратното готвене!
Няма да повярвате, че в рецептата няма абсолютно никакво брашно!
Тиквената палачинка е естествено ненатрапчиво сладка, мека и еластична – чудесен начин да оползотворите останалата варена или печена тиква.
Рецепта вдъхновена от seriousketo.
Още рецепти за необичайни нисковъглехидратни палачинки:
Цветни палачинки
Кокосова палачинка

Към рецептата

Тиквени палачинки

Магическа смес за безглутенова палачинка без брашно, в която няма мляко и ядки и всички продукти са в непоклатима симбиоза.
Тайните на нисковъглехидратното готвене!
За всеки един брой: 1 яйце + 3 г желатин + 30 г тиква / печена или варена на пара.
Увеличавайте продуктите пропорционално за повече тиквени палачинки.

Продукти за тиквени палачинки

тиква
био яйца
желатин

Вземете желатин с -10% отстъпка от Магазин Натурал с промо код за nosugar10 

Комбинирайте с:

Още нисковъглехидратни рецепти с яйца:

Още нисковъглехидратни рецепти с тиква:

Още нисковъглехидратни рецепти с желатин:

Моля, насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар! Благодаря ❤️

5 от 9 гласове

Тиквени палачинки

Магическа смес за безглутенова палачинка без брашно, в която няма мляко и ядки и всички продукти са в непоклатима симбиоза. От тайните на нисковъглехидратното готвене!
Порции 3 палачинки
Време за подготовка 3 минути
2 минути
Общо Време 5 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Блендер / Кухненски робот
  • Тиган Ø 17-18 см
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 3 бр. яйца
  • 90 г тиква предварително печена или варена на пара
  • 9 г желатин
  • мазнина за тигана по избор кокосово /краве / гхи

Инструкции
 

  • Отмерете точно всички продукти и блендирайте до гладка смес.
    90 г тиква, 9 г желатин, 3 бр. яйца
    Тиквени палачинки
  • Загрейте средно голям тиган Ø17-18 см с незалепващо дъно. Намазнете скромно с мазнина. Излейте 1/3 от сместа в тигана и загладете. Печете точно по 1 минута от страна.
    Повторете за всяка палачинка.
    мазнина за тигана по избор
    Тиквени палачинки
Автор: No sugar
Цена: 2,50 лв.
Тип ястие: десерт, закуска, снак
Хранителен режим: палео, без лактоза, без глутен, без ядки, нисковъглехидратен
Ключова дума: палачинки, тиква

Присъединете се към разговора

  1. Йоана каза:

    5 ستاره ها
    Уникални!!! Имах съмнения, че ще се получат, обаче станаха страхотни. Използвах продукти за 5 палачинки, но ги правих по-малки, така че излязоха към 7-8, и изядох почити всички наведнъж ???????? толкова са вкусни 🙂

    1. vesela.savova Автор каза:

      5 ستاره ها
      Благодаря, че споделихте своя опит с рецептата! Гответе със здраве 🙂

  2. Александра каза:

    5 ستاره ها
    Супер вкусни, но за съжаление при мен консистенцията беше бъркани яйца с тиква, не успях да ги запазя цели.

    1. vesela.savova Автор каза:

      Отмерихте ли точното количество желатин?

      1. Диляна каза:

        5 ستاره ها
        И при мен така, но си признавам, че нямам везна. Сложих около една с.л без връх желатин.

  3. Г. Йорданова каза:

    5 ستاره ها
    Много вкусни 🙂 А с малко масло и канела отгоре, стават направо божествени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне