Необичайна комбинация
Яйце + желатин + тиква = тиквени палачинки.
Неочаквано добра комбинация!
И не, тук няма дори ядки, няма и млечни продукти.
Освен всичко друго това е една много проста рецепта, от тайните на нисковъглехидратното готвене!
Няма да повярвате, че в рецептата няма абсолютно никакво брашно!
Тиквената палачинка е естествено ненатрапчиво сладка, мека и еластична – чудесен начин да оползотворите останалата варена или печена тиква.
Рецепта вдъхновена от seriousketo.
Още рецепти за необичайни нисковъглехидратни палачинки:
Цветни палачинки
Кокосова палачинка
Тиквени палачинки
Магическа смес за безглутенова палачинка без брашно, в която няма мляко и ядки и всички продукти са в непоклатима симбиоза.
Тайните на нисковъглехидратното готвене!
За всеки един брой: 1 яйце + 3 г желатин + 30 г тиква / печена или варена на пара.
Увеличавайте продуктите пропорционално за повече тиквени палачинки.
Продукти за тиквени палачинки
тиква
✔ био яйца
✔ желатин
Вземете желатин с -10% отстъпка от Магазин Натурал с промо код за nosugar10
Комбинирайте с:
Още нисковъглехидратни рецепти с яйца:
Още нисковъглехидратни рецепти с тиква:
Още нисковъглехидратни рецепти с желатин:
Моля, насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар! Благодаря ❤️
Тиквени палачинки
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Блендер / Кухненски робот
- Тиган Ø 17-18 см
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 3 бр. яйца
- 90 г тиква предварително печена или варена на пара
- 9 г желатин
- мазнина за тигана по избор кокосово /краве / гхи
Инструкции
- Отмерете точно всички продукти и блендирайте до гладка смес.90 г тиква, 9 г желатин, 3 бр. яйца
- Загрейте средно голям тиган Ø17-18 см с незалепващо дъно. Намазнете скромно с мазнина. Излейте 1/3 от сместа в тигана и загладете. Печете точно по 1 минута от страна.Повторете за всяка палачинка.мазнина за тигана по избор
Уникални!!! Имах съмнения, че ще се получат, обаче станаха страхотни. Използвах продукти за 5 палачинки, но ги правих по-малки, така че излязоха към 7-8, и изядох почити всички наведнъж ???????? толкова са вкусни 🙂
Благодаря, че споделихте своя опит с рецептата! Гответе със здраве 🙂
Супер вкусни, но за съжаление при мен консистенцията беше бъркани яйца с тиква, не успях да ги запазя цели.
Отмерихте ли точното количество желатин?
И при мен така, но си признавам, че нямам везна. Сложих около една с.л без връх желатин.
Много вкусни 🙂 А с малко масло и канела отгоре, стават направо божествени.