Най-добрият начин за приготвяне на зеле. Не знаехте ли?
Чувствате ли се безсилни докато търсите гарнитура за вашата нисковъглехидратна чиния? Това не може, онова не може…. Зацикляте ли? Имате ли чувство, че не разнообразявате достатъчно? Смятате, че менюто ви е скучно и еднообразно? Разчупете го! Внесете цвят, текстура и аромат. Всичко това с инструмент „зеленчук“. Тествайте рецептата за Лимонови зелеви пържоли и се убедете колко вкусен, нов и модерен е този начин за поднасяне на гарнитура.
Ако си представим , че добре структурираното нисковъглехидратно хранене е пъзел, в който всичко трябва да си е на мястото, то за зеленчуците има точно определени няколко парченца. Често ме питате „В Солена книга само рецепти с месо ли има?“. Напротив, рецептите с месо са едва 9 на брой, а останалите без месо са цветни, свежи и с богато присъствие на зеленчуци като ето тази вкусна рецепта. Обожавам да приготвям зеленчуци във всякакви вариации и те са винаги основен спътник на масата. А лимонови зелеви пържоли са една от най-любимите гарнитури вкъщи.
В нашата национална кухня готвеното зеле е много популярно. Много печено или варено. Това тук обаче е с кратко време на приготвяне и честно, в пъти по-вкусно. Модерен начин за поднасяне на този иначе скромен зеленчук е рецептата за Лимонови зелеви пържоли. Ако решите още днес това да е вашата гарнитура, обещавам, че искате още.
Запечените лимонови зелеви пържоли са кето, веган, палео, нисковъглехидратни и най-доброто от всичко – те са бързи и лесни за приготвяне. Получават бонус точки за това, че са подходящи за всяка диета. Зелето също е добър източник на диетични фибри, витамин К и витамин С.
Ще харесате също:
Насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️
Лимонови зелеви пържоли
Оборудване
- Фурна
- Хартия за печене
- Eлектронна кухненска везна
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
За зелето
- 1 бр. зеле около 1кг
- 1/2 връзка мащерка прясна
За соса
- 1 бр. лимон
- 50 мл зехтин екстра върджин
- 1/2 ч.л. сол келтска
- 2 скилидки чесън фино смлени на паста
- 1/4 ч. л. черен пипер
Инструкции
- Загрейте фурната 180 °C. Пригответе тавичка застлана с хартия за печене.
- Нарежете „пържолите“ с дебелина 1 см като внимавате да не се разпаднат. Режете от върха до корена.1 бр. зеле
- Пригответе сос от зехтин, лимонов сок, чесън, като подправите с черен пипер и сол.1 бр. лимон, 50 мл зехтин, 1/2 ч.л. сол, 1/4 ч. л. черен пипер, 2 скилидки чесън
- С четка намажете от двете страни всяка пържола, като внимавате всяка пролука да бъде запълнена със сос. Положете стръкове мащерка.1/2 връзка мащерка
- Печете 30 минути като на всеки 10 изваждате и намазвате със лимоновия сос. Това ще бъдат любимите ви вегетариански пържоли.
Много вкусна рецепта. Единствено лимонът ми беше в повече. Другия път ще пробвам без лимон. Благодаря за рецептата.