Магическа смес за печене без брашно и с голям потенциал за експериментиране.
Изпечете от нея мъфини без брашно, мадлени, кекс или пък сладък хляб. Ще се изненадате колко вкусна и мултифункционална е тази смес. Пригответе празничен кекс с плодове с тази невероятно вкусна безглутенова алтернатива.
Ще ви се стори невероятно, но в тази магическа смес няма никакво брашно.
Една от най-успешните ми рецепти! Приложима навсякъде и много гъвкава за промени.
Ако пътувате- това е просто отлично предложение за кутия с храна. Пикник, пътуване, да! Няма да ви разочарова.
Сместа бухва и се изпича идеално досущ като истински кекс с пшенично брашно. Просто магия!
Това е толкова мултифункционална рецепта, толкова достъпна и лесна за употреба, че буквално може да направите всичко от нея – блатове за торта, кекс, мъфини или плодова пита.
1.) Вълшебен кекс без брашно с боровинки
Превъртете надолу в картите с рецептата за да прегледате какъв невероятен кекс е това. С боровинки и “захарна” хрупкава коричка, а отвътре е мек и “пандишпанов”. Просто се топи в устата. Той е нисковъглехидратен, без лактоза и глутен – просто мечта! Никой не би повярвал, че е без брашно.
2.) Торта с мармалад
Изключително вкусна и сочна! Блатове от вълшебна безглутенова смес за печене, слепени с ароматен ягодов мармалад, който да направите на момента.
3.) Мадлени без брашно
Абсолютен фаворит! Потопете в шоколад и се насладете на вкусни меки бисквити.
4.) Фъстъчени мъфини без брашно
Пригответе вълшебната смес и я изпечете във форма за мъфини. Няма нищо по-лесно от това. Закусвайте с тях, пренасяйте ги в кутия за храна, пътувайте с тях.
Продуктите
Фъстъчено масло
Направете рецептата с домашно фъстъчено масло. Неповторим вкус и аромат. Прегледайте инструкциите за приготвяне в домашни условия.
Еритритол
За изключителен резултат използвайте Пудра Еритритол. Кристалната версия не е добра опция и може да има хрускащ ефект в готовото печиво. Освен това Пудра Еритритол наподобява истинска пудра захар и може да посипете изпечените мадлени за снежен ефект.
Псилиум хуск
Използването в рецептата е задължително. Използвайте псилиум хуск на люспи, прахообразната версия няма да даде добър резултат. Хускът ще бъде свързващото звено в съставките. Безглутеновите печива изискват “спойка”, чиято роля играе самия глутен в класическите печива с брашно. Хускът ще замести глутена.
Кекс без брашно
Списък за пазаруване:
яйца
пресни боровинки
✔ фъстъчено масло (тахан)
✔ псилиум хуск
✔ еритритол
✔ канела
Пазарувайте продукти за рецептата с -5% отстъпка от vikinuts с промо код nosugar5
-
Нисковъглехидратни рецепти за 30 минути (онлайн рецепти)25.00лв.
-
Нисковъглехидратно меню Без месо (е-меню)Original price was: 12.00лв..10.00лв.Current price is: 10.00лв..
-
Нисковъглехидратно меню / Класик / Без месо / Свежо и зелено / Без лактозаOriginal price was: 52.00лв..38.00лв.Current price is: 38.00лв..
-
Нисковъглехидратни рецепти (електронни книги)Original price was: 62.50лв..50.00лв.Current price is: 50.00лв..
Ще харесате още:
- Мадлени
- Празнични сладки
- Ореховки
- Бисквити с боровинки
- Ябълков кекс
- Рецепти с фъстъчено масло
- Солен кекс за закуска
Насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️
Кекс без брашно
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Фурна
- Хартия за печене
- Форма за печене на хляб 10/15см
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 4 бр. яйца
- 200 г фъстъчено масло
- 8 г псилиум хуск люспи
- 8 г бакпулвер
- 40 г пудра еритритол + още за поръсване
- 1 щипка сол
- 1 ч.л. канела
- 1 ч.л. сухи лимонови корички
топинг
- 100 г боровинки
- 1 с.л. еритритол на кристали
Инструкции
- Загрейте фурната на 200 градуса с обдухване. Разбийте в купа яйцата и фъстъченото масло енергично с телена бъркалка.4 бр. яйца, 200 г фъстъчено масло
- Смесете сухите съставки. Към яйчната смес добавете сухите съставки. Бъркайте енергично. Сместа ще се сгъсти. Елиминирайте бучуци.8 г псилиум хуск, 8 г бакпулвер, 40 г пудра еритритол, 1 щипка сол, 1 ч.л. канела, 1 ч.л. сухи лимонови корички
- Застелете форма за хляб с приблизителни размери 10/15 см с хартия за печене и излейте подготвената смес в нея. Може да използвате и всеки друг съд за печене с различна форма. Наредете боровинките отгоре. Посипете с кристалния еритлитол. Това ще допринесе за захарна хрупкава коричка.100 г боровинки, 1 с.л. еритритол на кристали
- Печете 35 минути в загрятата фурна. След приключване на времето оставете печивото във фурната за още 5 минути на отворена вратичка.
- Поръсете с пудра еритритол при поднасяне за снежен ефект.