Домашен пастет? Защо не!
Всеки го обича. Пригответе вкъщи Домашен пастет от пилешки дробчета за минимално време, с малко усилия и великолепен резултат. Ще си спестите много неща, които иначе не бихте искали да консумирате в готовата версия от магазина. Като например: сухо мляко, ароматизанти, емулгатори трифосфати, декстроза, глюкоза, царевично нишесте, бамбукови фибри, червен ферментирал ориз, малтодекстрин… Не, благодаря!
За щастие да приготвиш пастет вкъщи е лесно и просто. Това е една супер улеснена рецепта за Домашен пастет от пилешки дробчета – две основни съставки + подправки. Приготвя се толкова бързо, че ще искате да я правите често. Само с натурални подправки и овкусители.
Разгледайте и другите ми Рецепти с пилешко месо – готвене в един съд.
Продуктите за пастет
✔ Пилешки дробчета от сводно отглеждани птици
✔ Патешка мас
✔ Келтска морска сол
Вземете продуктите с -5% отстъпка от Soulnitsa с промо код nosugar5
Продукти за пастет
Пилешки дробчета
Пилешките дробчета са изключително ценен и полезен продукт, когато са добити от свободно отглеждани птици, без влагане на хормонални добавки в храната.
Ето къде се срещат в най-висока концентрация витамините, при това във форма, която се усвоява най-добре от организма:
Витаминит В1, В2, В3, В5 -в месото, яйцата и карантиите, черен дроб, яйца;
Витамин В6 – в рибата, птиче месо и яйцата;
Витамин В12 – птици, яйца, мляко, риба, месо;
Витамин А – най-богати източници са черен дроб, риба жълтъци, масло;
Витамин D – масло от черен дроб на риба, яйца и риба,
Витамин К2- масла, карантии и сметани.
източник “Здравето на сърцето минава през устата” д-р Наташа Кембъл-Макбрайд
Тайна съставка
Изпечете дробчетата с Домашна вегета за още повече вкус. Пригответе вкъщи предварително и използвайте за овкусяване на ястия.
Патешка мас
Деликатна и нежна, патешката мас е с неутрален мек кус. Тя е необходима за меката и кремообразна консистенция, която е нужна за да се маже пастета добре. В повечето рецепти за домашен пастет присъства сметана или мляко. За да елиминирам млечните продукти патешката мас помага много.
Съхранение
Готовият пастет съхранявайте в хладилник. Пресипете в стъклен съд (буркан). Подравнете пастета добре. Излейте на повърхността около лъжица разтопена патешка мас. Тя ще запечата и предпази пастета от потъмняване.
Още палео рецепти с животински продукти, които ще харесате:
Печено месо за студено поднасяне и сандвичи
Желиран терин в костен бульон
Сушено телешко месо във фурна
Намажете върху:
Насладете се на рецептата за “Домашен пастет от пилешки дробчета” и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐ Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️
Домашен пастет от пилешки дробчета
Оборудване
- Фурна
- Блендер / Кухненски робот
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 500 г пилешки дробчета от свободно отглеждани птици
- 100 г патешка мас разтопена
подправки
- 10 г домашна Вегета
- 2 клончета прясна мащерка
- 1/2 ч.л. млян черен пипер
- 1/2 ч.л. келтска морска сол или на вкус
Инструкции
- Почистете дробчетата, измийте и отцедете много добре. Омазнете ги с 2 лъжици от патешката мас. Овкусете с домашна Вегета. Добавете клонките прясна мащерка цели, като се стараете да са леко омазнени също.500 г пилешки дробчета, 2 клончета прясна мащерка, 10 г домашна Вегета
- Печете за 40 минути на 180° във фурна с обдухване. Разбърквайте по време на печенето.
- Охладете до стайна температура.
- Прехвърлете в блендер изпечените дробчета, като отстраните внимателно клончетата мащерка. Добавете също черен пипер, сол на вкус, и останалата топена патешка мас.1/2 ч.л. млян черен пипер, 1/2 ч.л. келтска морска сол, 100 г патешка мас
- Блендирайте до гладка смес. Охладете.
- Съхранявайте в хладилник в стъклен буркан, който запечатате с разтопена патешка мас.
Възможно ли е патешката мас да се замени с нещо друго?
Свинска мас, но няма да е така деликатно на вкус.