Готвите ли с хуск?
Харесвам хуск за влагане в рецепти. Няма да преувелича ако кажа, че дори е задължителен за нисковъглехидратни “хлебни” печива без глутен.
Ако избягвате пшеничното брашно и сте фен на нисковъглехидратната кухня вероятно той присъства и във вашия кухненски шкаф.
Но как да готвим с хуск?
Хускът може да абсорбира голямо количество течност и поради това готвенето с него е специфично и задължително в комбинация с други нисковъглехидратни брашна.
Веднъж разтворен в течност, хускът многократно набъбва. Достигнал оптимален обем, той представлява смес, която е лепкава и прилична на желе. Неговото свойство да сгъстява и слепва различни смеси, действа като глутен и държи печивото заедно.
Псилиум хуск е чудесен за влагане в рецепти без брашно и комбинация му с други продукти произвежда необикновени нисковъглехидратни печива.
Псилум хуск е пълнозърнест продукт с високо съдържание на разтворими диетични фибри.
Не съдържа мазнини и захар.
Притежава естествено ниско съдържание на въглехидрати.
Хуска не замества брашна напълно в рецепта.
Хуска се използва в комбинация с други брашна.
Псилиум прах или люспи?
Псилиум хуск се намира под формата на люспи или прах.
И с двете форми на псилиум може да се влагат в рецепти.
Псилиум на прах се получава от смилането на люспи на псилиум на фин прах .
Готовите печива с люспи псилиум имат малко по-зърниста текстура прилична на пълнозърнест продукт.
Една супена лъжица псилиум на прах осигурява 7 г фибри, докато същото количество псилиум на люспи осигурява 3,5 грама фибри. Това е така, защото прахообразната форма има по-голяма повърхност и следователно свързва повече вода и образува по-твърд гел.
Аз лично предпочитам да използвам цяла обвивка от псилиум – според моя опит това дава малко по-добра консистенция на готовия продукт.
Въпреки това, можете да използвате прахообразната форма, като редуцирате количеството.
Всички мои рецепти са разработени с цялата обвивка от псилиум, така че ако използвате прах от псилиум, ще трябва да използвате само около 85% от теглото, посочено в рецептата .
Това означава, че ще трябва да използвате 15% по-малко прах от псилиум, посочени в рецептата.
(ако рецептата изисква 10 г люспи псимиум, ще трябва да използвате само 8,5 г прах от псилиум.)
В моите рецепти, за отличен резултат използвам САМО псилиум хуск на люспи (не на прах)
Правилно избран продукт псилиум хуск не повлиява на външния вид на готовите печива.
Ако сте имали лош опит с готвенето с хуск и печивото ви е придобило неприятен лилав цвят, доверете се на моя опит и използвайте изпитан псилиум, който няма да повлияе на крайния продукт.
Псилиум хуск
Вземете псилиум хуск с отлично качество, който ще даде добър вид на вашите нисковъглехидратни и безглутенови печива с -5% отстъпка от vikinuts с промо код nosugar5
Рецепти с псилиум хуск – нисковъглехидратни и без глутен
За отличен резултат на печива без глутен и ниски въглехидрати следвайте избраните по-долу рецепти:
Ще харесате още: