БЕЗ
печене

Нисковъглехидратни барчета – шоколад и портокал

Закуска или десерт? 
Тази рецепта е и двете. Сладко и енергийно лакомство в движение, с 20 грама протеин и под 1 грам захари за 100г.
Тази рецепта за нисковъглехидратни барчета със сусамов тахан е лесна, не изисква печене, с минимална подготовка, и е с ниско съдържание на въглехидрати. Те са с мека сърцевина и хрупащи какаови парченца.
Това е универсална рецепта – ако не сте фен на сусамовия тахан, не се колебайте да използвате всяко ядково масло, което предпочитате.

Към рецептата
Нисковъглехидратни барчета

Продукти за замяна в рецепта за Нисковъглехидратни барчета

В рецептата за Нисковъглехидратни барчета може да замените почти всички продукти и да получите отличен резултат. Вижте как:

Сусамов тахан
Рецептата използва сусамов тахан от белени семена. Сусамовия тахан е бюджетна версия. Той също така е с по-неутрален вкус от пълнозърнестия. Сусамовия тахан дава предимство, ако имате непоносимост към ядки.
В рецептата може да смените тахана с тахан от кашу или масло от макадамия – те ще дадат бледия цвят на първия слой.
Въпреки това, за по-наситен кафяв цвят може да замените с всеки друг тахан от ядки – фъстъчен, лешников, бадемов.
Сушени портокалови корички
Използвайте смело от аромата ми, който ще се съчетае чудесно с шоколада. Шоколад и портокал е разкошна комбинация.
Био сушени портокалови корички ще намерите в био магазините и щандове със здравословни продукти.
Какаова маса
Какаова маса успешно може да е смените в рецептата с шоколад с високо съдържание на какао. В този случай не добавяйте подсладител във втория слой.
Кокосово мляко на прах
Ако не разполагате с кокосово мляко на прах, може да го пропуснете, като увеличите със същото количество колаген. Въпреки това приветствам неговото използване за разкошен мек вкус.

Нисковъглехидратни барчета

Продукти за пазаруване:
сусамов тахан белени семена
какаово масло
кокосово мляко на прах
еритритол
какаови зърна
какаова маса
колаген

Пазарувайте всички продукти за рецептата с -5% отстъпка от vikinuts с промо код nosugar5

Към рецептата

Колаген на прах

Заменете част от кокосовото мляко на прах с колаген на прах без вкус и аромат. Това ще помогне на основните вкусове – портокал и шоколад, да изпъкнат. Все пак ако не разполагате с натурален колаген, то например шоколадов ще се впише отлично в рецептата.
Чувствайте се свободни да използвате любимия си колаген на прах.
Ако не разполагате и с колаген – заместете с протеин на прах.
Еритритол
За много ниски въглехидрати използвайте подсладител еритритол. Препоръчвам използването на пудра за да се елиминира хрускащия ефект на еритритола. Как да си направите пудра в домашни условия – Пудра Еритритол.
Ако не целите ниски въглехидрати, всеки подсладител ще работи – пчелен мед, кокосова захар или меласа.

Още нисковъглехидратни рецепти:

Насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️

5 от 8 гласове

Нисковъглехидратни барчета

Сладки и енергийни барчета с под 1 грам захари за 100г. Тази рецепта за нисковъглехидратни барчета със сусамов тахан е лесна, не изисква печене, с минимална поготовка, и е с ниско съдържание на въглехидрати. Те са с мека сърцевина и хрупащи парченца истински шоколад.
Порции 400 г
Време за готвене 15 минути
охлаждане 1 час 30 минути
Общо Време 1 час 45 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Домакинско фолио
  • Стандартно за всяка кухня
  • Съд с размери 15Х15 см

Продукти 

За първи слой:

  • 200 г сусамов тахан от белени семена
  • 40 г какаово масло
  • 40 г кокосово мляко на прах или колаген
  • 40 г пудра еритритол
  • 5 г сушени портокалови корички
  • 10 бр. какаови зърна

За втори слой:

  • 40 г сусамов тахан от белени семена
  • 40 г какаова маса
  • 20 г пудра еритритол

Инструкции
 

За първи слой:

  • Стоплете на водна баня какаовото масло заедно със сусамовия тахан. Маслото ще се разтопи и ще се обединят в обща маса.
    40 г какаово масло, 200 г сусамов тахан
  • Претеглете точно сухите продукти за първия слой. Обелете и счукайте на парченца какаовите зърна. Смесете всички продукти с таханово-маслената маса. Елиминирайте бучици.
    40 г кокосово мляко на прах, 40 г пудра еритритол, 5 г сушени портокалови корички, 10 бр. какаови зърна
  • Застелете малък съд с високи стени 15Х15 см с домакинско фолио. Излейте в него първия подготвен слой. Уплътнете към стените. Охладете за 1 час.

За втори слой:

  • Разтопете претеглената какаова маса и тахан за втория слой на водна баня. Подсладете с пудра еритритол. Елиминирайте бучици.
    40 г сусамов тахан, 40 г какаова маса, 20 г пудра еритритол
  • Покрийте охладения първи слой с шоколадовата смес. Охладете повторно за 30 минути.

Сервиране:

  • След пълно охлаждане разрежете лесно на правилни квадрати или правоъгълници. Посипете със сушени портокалови корички.

Съхранение:

  • Съхранявайте в хладилник в кутия с капак или замразете барчетата опаковани в домакинско фолио за продължително съхранение.
Автор: No sugar
Тип ястие: десерт, снак
Хранителен режим: палео (сива зона), без лактоза, без глутен, без рафинирана захар, без ядки, без яйца, нисковъглехидратен, веган
Ключова дума: портокал, шоколад, сусамов тахан

Бележки

От посочените продукти се получават 400г  Нисковъглехидратни барчета.
Хранителна стойност (за 100 г) 
Калории 615 /Фибри 6г/Въглехидрати 9г/Мазнини 55г/Протеин 16г
Ползвайте свободно стойностите на рецептата в MyFitnessPal като изпишете в полето база данни No sugar – Нисковъглехидратни барчета
Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от  Мyfitnesspal  от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на приготвяне на храната. Сайтът не гарантира точността на тази информация. 

Присъединете се към разговора

  1. Златина каза:

    5 ستاره ها
    Много сполучлива рецепта. Пропуснах какаовите зърна и портокаловите корички (нямах подръка), но пак беше много вкусно.

    1. vesela.savova Автор каза:

      5 ستاره ها
      Радвам се, че са се получили! Те стават всякак – с всякакви екстри или без 🙂

  2. Надя Пеовска каза:

    Здравейте! Изпробвах тази инетерсна рецепта, но вместо еритрол исках да използвам стевия, в какво съотношение се използва стевията, защото аз заместих на 100% по рецептата в белия слой, но установих,че е твърде сладко и на горният просто не добавих изобщо. Та ако трябва да се използва стевия, колко грама в случая да бъде или не е подходящ заместител за тази рецепта?

    1. vesela.savova Автор каза:

      Здравейте,
      ако се приеме, че индекса на сладост за обикновена захар е база и е равен на 1,
      то стевията е с индекс на сладост 300, т.е. 300 пъти по-сладка от захарта.
      Тук може би има значение каква точно стевия се използва.
      За пример само индекса на еритритола е 0,65, сравнен с 1 на захарта.
      Надявам се тази информация да Ви помогне в дозирането.
      Поздрави!

  3. Валя каза:

    5 ستاره ها
    Като прочетох снощи съставките и се сетих как имам зарязано количество колаген, а отлежават от сума си време един буркан сусамов тахан, едно пакетчке какаова маса и едно пакетче какаово масло и не се решавах досега в какво да ги вложа, и хоп – рецепта едновременно за всичко!!! Спазих всичко, без какаовите зърна и портокаловите корички – нямам такива неща също като Златина 🙂 Получиха се точно както изглеждат на снимките Ви!

    1. vesela.savova Автор каза:

      5 ستاره ها
      Колагена е идеален за влагане в рецепти, особено сурови. Чудесно оползотворяване на продукти от кухненския шкаф 🙂
      Да Ви е вкусно!

  4. Гери каза:

    5 ستاره ها
    И тази рецепта много ми мареса. Втория път понеже нямах сусамов тахан го заместих с фъстъчено масло и пак много ми хареса. Благодаря Ви!

  5. Даниела каза:

    5 ستاره ها
    Прекрасна рецепта, голяяяма вкуснотия. Направих го с микс от тахани(обрах шкафа) и стевия и не се стърпях да го опитам преди да е стегнало… едва се спрях. Ако се направи с фъстъчено масло, ще прилича на бонбони Черноморец. Благодаря за рецептата, Веси! Напоследък съм влюбена в какаовата маса, ще се радвам на още рецепти с нея 🙂

    1. vesela.savova Автор каза:

      Радвам се на успеха на рецептите! Благодаря <3 И за мен какаовата маса е един от любимите продукти.
      Ето няколко рецепти с нея : Брауни , Сурова торта, Шоколадови бонбони

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне