Нисковъглехидратни барчета – шоколад и портокал
Закуска или десерт?
Тази рецепта е и двете. Сладко и енергийно лакомство в движение, с 20 грама протеин и под 1 грам захари за 100г.
Тази рецепта за нисковъглехидратни барчета със сусамов тахан е лесна, не изисква печене, с минимална подготовка, и е с ниско съдържание на въглехидрати. Те са с мека сърцевина и хрупащи какаови парченца.
Това е универсална рецепта – ако не сте фен на сусамовия тахан, не се колебайте да използвате всяко ядково масло, което предпочитате.
Продукти за замяна в рецепта за Нисковъглехидратни барчета
В рецептата за Нисковъглехидратни барчета може да замените почти всички продукти и да получите отличен резултат. Вижте как:
Сусамов тахан
Рецептата използва сусамов тахан от белени семена. Сусамовия тахан е бюджетна версия. Той също така е с по-неутрален вкус от пълнозърнестия. Сусамовия тахан дава предимство, ако имате непоносимост към ядки.
В рецептата може да смените тахана с тахан от кашу или масло от макадамия – те ще дадат бледия цвят на първия слой.
Въпреки това, за по-наситен кафяв цвят може да замените с всеки друг тахан от ядки – фъстъчен, лешников, бадемов.
Сушени портокалови корички
Използвайте смело от аромата ми, който ще се съчетае чудесно с шоколада. Шоколад и портокал е разкошна комбинация.
Био сушени портокалови корички ще намерите в био магазините и щандове със здравословни продукти.
Какаова маса
Какаова маса успешно може да е смените в рецептата с шоколад с високо съдържание на какао. В този случай не добавяйте подсладител във втория слой.
Кокосово мляко на прах
Ако не разполагате с кокосово мляко на прах, може да го пропуснете, като увеличите със същото количество колаген. Въпреки това приветствам неговото използване за разкошен мек вкус.
Нисковъглехидратни барчета
Продукти за пазаруване:
✔ сусамов тахан белени семена
✔ какаово масло
✔ кокосово мляко на прах
✔ еритритол
✔ какаови зърна
✔ какаова маса
✔ колаген
Пазарувайте всички продукти за рецептата с -5% отстъпка от vikinuts с промо код nosugar5
Колаген на прах
Заменете част от кокосовото мляко на прах с колаген на прах без вкус и аромат. Това ще помогне на основните вкусове – портокал и шоколад, да изпъкнат. Все пак ако не разполагате с натурален колаген, то например шоколадов ще се впише отлично в рецептата.
Чувствайте се свободни да използвате любимия си колаген на прах.
Ако не разполагате и с колаген – заместете с протеин на прах.
Еритритол
За много ниски въглехидрати използвайте подсладител еритритол. Препоръчвам използването на пудра за да се елиминира хрускащия ефект на еритритола. Как да си направите пудра в домашни условия – Пудра Еритритол.
Ако не целите ниски въглехидрати, всеки подсладител ще работи – пчелен мед, кокосова захар или меласа.
Още нисковъглехидратни рецепти:
Насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️
Нисковъглехидратни барчета
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Домакинско фолио
- Стандартно за всяка кухня
- Съд с размери 15Х15 см
Продукти
За първи слой:
- 200 г сусамов тахан от белени семена
- 40 г какаово масло
- 40 г кокосово мляко на прах или колаген
- 40 г пудра еритритол
- 5 г сушени портокалови корички
- 10 бр. какаови зърна
За втори слой:
- 40 г сусамов тахан от белени семена
- 40 г какаова маса
- 20 г пудра еритритол
Инструкции
За първи слой:
- Стоплете на водна баня какаовото масло заедно със сусамовия тахан. Маслото ще се разтопи и ще се обединят в обща маса.40 г какаово масло, 200 г сусамов тахан
- Претеглете точно сухите продукти за първия слой. Обелете и счукайте на парченца какаовите зърна. Смесете всички продукти с таханово-маслената маса. Елиминирайте бучици.40 г кокосово мляко на прах, 40 г пудра еритритол, 5 г сушени портокалови корички, 10 бр. какаови зърна
- Застелете малък съд с високи стени 15Х15 см с домакинско фолио. Излейте в него първия подготвен слой. Уплътнете към стените. Охладете за 1 час.
За втори слой:
- Разтопете претеглената какаова маса и тахан за втория слой на водна баня. Подсладете с пудра еритритол. Елиминирайте бучици.40 г сусамов тахан, 40 г какаова маса, 20 г пудра еритритол
- Покрийте охладения първи слой с шоколадовата смес. Охладете повторно за 30 минути.
Сервиране:
- След пълно охлаждане разрежете лесно на правилни квадрати или правоъгълници. Посипете със сушени портокалови корички.
Съхранение:
- Съхранявайте в хладилник в кутия с капак или замразете барчетата опаковани в домакинско фолио за продължително съхранение.
Бележки
Калории 615 /Фибри 6г/Въглехидрати 9г/Мазнини 55г/Протеин 16г Ползвайте свободно стойностите на рецептата в MyFitnessPal като изпишете в полето база данни „No sugar – Нисковъглехидратни барчета“ Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от Мyfitnesspal от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на приготвяне на храната. Сайтът не гарантира точността на тази информация.
Много сполучлива рецепта. Пропуснах какаовите зърна и портокаловите корички (нямах подръка), но пак беше много вкусно.
Радвам се, че са се получили! Те стават всякак – с всякакви екстри или без 🙂
Здравейте! Изпробвах тази инетерсна рецепта, но вместо еритрол исках да използвам стевия, в какво съотношение се използва стевията, защото аз заместих на 100% по рецептата в белия слой, но установих,че е твърде сладко и на горният просто не добавих изобщо. Та ако трябва да се използва стевия, колко грама в случая да бъде или не е подходящ заместител за тази рецепта?
Здравейте,
ако се приеме, че индекса на сладост за обикновена захар е база и е равен на 1,
то стевията е с индекс на сладост 300, т.е. 300 пъти по-сладка от захарта.
Тук може би има значение каква точно стевия се използва.
За пример само индекса на еритритола е 0,65, сравнен с 1 на захарта.
Надявам се тази информация да Ви помогне в дозирането.
Поздрави!
Като прочетох снощи съставките и се сетих как имам зарязано количество колаген, а отлежават от сума си време един буркан сусамов тахан, едно пакетчке какаова маса и едно пакетче какаово масло и не се решавах досега в какво да ги вложа, и хоп – рецепта едновременно за всичко!!! Спазих всичко, без какаовите зърна и портокаловите корички – нямам такива неща също като Златина 🙂 Получиха се точно както изглеждат на снимките Ви!
Колагена е идеален за влагане в рецепти, особено сурови. Чудесно оползотворяване на продукти от кухненския шкаф 🙂
Да Ви е вкусно!
И тази рецепта много ми мареса. Втория път понеже нямах сусамов тахан го заместих с фъстъчено масло и пак много ми хареса. Благодаря Ви!
Прекрасна рецепта, голяяяма вкуснотия. Направих го с микс от тахани(обрах шкафа) и стевия и не се стърпях да го опитам преди да е стегнало… едва се спрях. Ако се направи с фъстъчено масло, ще прилича на бонбони Черноморец. Благодаря за рецептата, Веси! Напоследък съм влюбена в какаовата маса, ще се радвам на още рецепти с нея 🙂
Радвам се на успеха на рецептите! Благодаря <3 И за мен какаовата маса е един от любимите продукти.
Ето няколко рецепти с нея : Брауни , Сурова торта, Шоколадови бонбони